фирми продукти
представяме
работа
 
Организирайте гардероба си по-добре

Организирането на гардероба може да изглежда като непосилна задача. Понякога сякаш в него няма никакво място за дрехите, които най-много ви трябват. Това, в комбинация с хаоса, който настъпва при смяната на дрехите между сезоните, може да ви изкара от нерви. Подреждането обаче не трябва задължително да е свързано със стрес. Нужно е просто да имате план и добра стратегия. Взимайте решения, обосновани с факти, а не с емоции. Може да звучи сложно, но е истина, че голяма част от излишните дрехи заемат място в гардероба ни само защото ни е трудно да ги изхвърлим.

Направете чистка

Организирайте гардероба си по-добре

Всяко начало е трудно, и чистката е може би най-тежката част. Поне засега. Задайте твърди правила. Ако не е носено от година – изхвърлете го. Скъсано е ("само малко") - изхвърлете го. Петна, дупки, захабено – също! И най-важното – ако не ви става, подарете го на някой, който ще го носи.

След като сте освободили подобаващо място в гардероба, подредете най-отпред нещата, които носите най-много. Групирайте дрехите – обособете място за тениските, полите, дънките, блузите и се опитайте да не ги смесвате.

Организирайте дрехите по сезони

Организирайте гардероба си по-добре

Дрехите, които не са ви необходими за настоящия сезон, трябва да са далеч от очите. В такъв случай можете да оползотворите високите рафтове, или да използвате кутии и кошници, в които да складирате ненужните дрехи върху гардероба.

Изберете си хубави закачалки

Организирайте гардероба си по-добре

Инвестирайте малка сума пари в хубави закачалки, за предпочитане в ярки цветове. Добър вариант е да обновите и пребоядисате старите дървени закачалки в свеж нов цвят. Когато използвате едноцветни закачалки, всичко в гардероба изглежда много по-добре подредено и естетически издържано. Дървените закачалки са обемни, но много издръжливи, а ограниченото място в гардероба може и да ви предпази от някоя импулсивна покупка, която няма къде да държите. При всички случаи, докато сте на тази тема, разкарайте всички телени закачалки от химическото чистене от гардероба си. Те не са предназначени за съхранение на дрехи и лесно се огъват и разпадат. Може да не ги изхвърляте, а да ги превърнете в нещо полезно. Има много идеи, с които може да ги превърнете в нещо интересно и полезно.

Подреждайте по цветове

Организирайте гардероба си по-добре

Подреждайте дрехите си по цветове, особено тези на закачалки. Когато облеклата ви са организирани по интуитивен признак, всичко в гардероба изглежда идеално подредено. Освен това е много по-лесно да намерите синьото си сако като просто го потърсите в синьото ъгълче.

Използвайте пространството

Организирайте гардероба си по-добре

Звучи очевидно, нали? Винаги има какво да се желае в по-доброто оползотворяване на пространството в гардероба. Колкото по-оптимално запълните това пространство – толкова повече неща ще може да подредите вътре, без да е претрупано. Използвайте кутии, кошове, закачалки по вратите и стените, допълнителни рафтове. Организирайте обувките и дори бижутата си в гардероба. Ще се учудите колко много всъщност може да събере един прост шкаф.


Източник: tipjunkie.com







Няма коментари


ключови думи
гардероб, съвети за дома, закачалки за дрехи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg