фирми продукти
представяме
работа
 
10 раирани идеи за вашата трапезария

Няма съмнение, че традиционната трапезария бавно и славно се превръща в нещо от миналото. Отворените пространства и интегрираните места за хранене и социализация в съвременното жилище настъпват с все по-голяма сила. Решенията за кухненски боксове и нестандартно позициониране на мястото за хранене повдигат все повече въпроса как да се оползотвори пространството.

Независимо дали сте привърженици на отделна или отворена трапезария, няма съмнение, че стените могат да се окажат ключовият елемент в оформлението на вашия дом. По този начин ще създадете цялостното усещане за красота и концепция. В такъв случай акцентите са изключително важни, а какъв по-ярък акцент от една стена на райета?

10 раирани идеи за вашата трапезария

Вертикалните линии вече не са запазена марка само за модерния интериор в спалнята или дневната, но настъпват и в нестандартните пространства като трапезарията, била тя отделна или интегрирана в по-голямо пространство. Няма две мнения, че райетата привличат погледа по особен и категоричен начин. Ако ви е омръзнало от скучни и консервативни краски, време е да се развихрите и да добавите малко цвят и игривост в интериора, а оттам – и в настроението ви!


Цвят и креативност


10 раирани идеи за вашата трапезария

Тази трапезария е добър пример за използването на райета по необичаен и особено забавен начин. Това не са просто прави черти! Ярката гама привлича окото и радва сетивата. Атрактивните цветове првръщат скучната трапезария в малък бляскав празник. Стената тук играе ролята и на акцент, който изглежда като същинско произведение на изкуството и оживява цялата останала стая.

10 раирани идеи за вашата трапезария

Ако първият пример е изцяло в съвременните тенденции, с леко залитане в абстрактното, то следващата трапезария, която е елегантна и еклектична. Златистите черти грабват вниманието незабавно и добавят блясък към пространството. Интегрирането на геометрични фигури пък внася нотка драматизъм. Напълно в тон с последните тенденции в декорацията на дома!

10 раирани идеи за вашата трапезария

Райетата в следващото предложение на пръв поглед не са толкова смели и крещящи, както вдъхновенията по-горе. Въпреки това те са също толква привлекателни, когато става дума за използване на грабващи цветове и семпла и стилна симетрия. 

Това е изпитан начин да подчертаете скромен ъгъл за закуска или малка трапезария, интегрирани в по-голямото пространство. По този начин няма да ви се налага да преправяте цветовата гама на цялата стая. Оранжевите акценти и специфичното осветление придават на мястото изискан и стилен вид.


Заигравка с текстурите


10 раирани идеи за вашата трапезария

Излезте от клишето! Райетата не значат задължително боя, особено ако говорим за акценти. Има много начини, по които да създадете сходни визуални ефекти във вашия дом. Стенните панели от дърво или рециклирани материали са чудесен избор, особено когато искате да добавите уют и топлина на цветовата гама. Това е валидно и в контекста на съвременния дизайн, където властват стъклото, металът и дори голият бетон.

10 раирани идеи за вашата трапезария

Дървените елементи могат да са традиционни (като популярните ламперии от 80-те), но могат и да са в напълно съвременен стил. Хоризонтални или вертикални, дървените панели създават чудесен акцент и в същото време се "разбират" чудесно с повечето цветове. Използвайте рециклирани материали (дърво и дървени палети), за да се придържате към еко тенденциите и да намалите разходите. PVC ламперията и тапетите също са добри идеи, които си струва да обмислите, ако не сте фенове на дървото.


Разширяване на палитрата

10 раирани идеи за вашата трапезария

10 раирани идеи за вашата трапезария

Ако желаете по-традиционен вид за вашата трапезария, можете да заложите на класическите хоризонтални линии. Те са с една идея по-консервативни, но имат и подчертана визуална и естетическа функция – постигат излюзията за удължаване на стените. Нещо, което можете да използвате в по-малки помещения, както и в интегрирани трапезарии. Ако сте решили да освежите дома си, може да обновите само една стена, като използвате един цвят от основната гама в стаята, и един за акцент.

10 раирани идеи за вашата трапезария

10 раирани идеи за вашата трапезария

Експериментирайте и бъдете смели с боите и материалите, защото стилните и атрактивни решения са изцяло във ваши ръце!


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
трапезария, интериор, идеи за обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg