фирми продукти
представяме
работа
 
Рафт за стена от два квадрата

Безпроблемно можете да създадете модерна фокусна точка за стените, като си направите рафт от две дървени кутии, които се припокриват. За целта е възможно да се използват кутии във форма и размери по Ваше желание. Нужни са още трионче, лепило и боя. Готовият рафт е перфектно място за поставяне както на саксии с малки стайни растения, така и на миниатюрни аксесоари, за които все не сте намирали подходящо място.

Рафт за стена от два квадрата


Необходими инструменти и материали:

- дървени кутии без гръб и предна част – 2 броя;
- молив;
- линия;
- боя за дърво;
- малка четка за боядисване;
- трион;
- лепило за дърво;
- спрей лак за дърво;
- чук;
- 4 малки пирона.

Рафт за стена от два квадрата


Стъпка 1:

Рафт за стена от два квадрата

За начало сложете дървените кутии една до друга. Измерете къде искате да се припокриват те и с молив отбележете мястото, където да срежете едната кутия.


Стъпка 2:

Рафт за стена от два квадрата

С помощта на трион отрежете внимателно ъгъла на кутията там, където сте отбелязали с молива. Тази кутия трябва да пасне добре на другата, която е останала цяла.


Стъпка 3:

Рафт за стена от два квадрата

Нанесете тънък слой лепило за дърво от двете страни, където е изрязан ъгълът. Залепете двете кутии една за друга и изчакайте лепилото да изсъхне добре. Следвайте инструкциите на опаковката му.


Стъпка 4:

Рафт за стена от два квадрата

След това, за да закрепите кутиите по-здраво една за друга, забийте по две пирончета от двете страни там, където са залапени една за друга.


Стъпка 5:

Рафт за стена от два квадрата

После боядисайте дървото в цвят по избор. Възможно е да оставите вътрешната част на кутиите в естествения им вид и да нанесете боя само по външните очертания. Тук можете да проявите творчество по отношение на цветовете и шарките, които все пак трябва да са съобразени със стила на помещението, където ще монтирате готовия рафт.


Стъпка 6:

Рафт за стена от два квадрата

Накрая придайте завършен вид на дървените кутии, като нанесете равномерно тънък слой лак и го оставите да изсъхне. По този начин ще се осигури защитен слой, което е много важно, особено ако сте оставили част от рафта небоядисана. Ако пък сте покрили цялото рафтче с боя, тази стъпка не е задължителна.

Купените от магазин за занаятчийски материали кутии трябва да имат малки скоби за закачане на гърба. Ако нямат такива, е възможно да използвате за тази цел главите на пироните. Вече можете да закачите готовото рафтче на стената и да наредите върху него избрани дребни аксесоари. Проектът не изисква специални умения и не отнема много време. Той дава прекрасна възможност да се придаде индивидуалност на интериора на помещението.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
рафтове, направи си сам, лавици

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg