фирми продукти
представяме
работа
 
Как да подредите вещите върху рафтовете у дома

Всеки има в дома си вещи и декоративни елементи, които иска да изложи на показ, но мнозина не знаят как да ги наредят така, че да се доближат до онзи професионален резултат, който стилистите успяват да постигнат. Ето няколко съвета, които ще се окажат от полза.


Разкажете история

Как да подредите вещите върху рафтовете така, че да изглеждат страхотно

Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато редите разни неща на секцията или рафтовете, е това, че те трябва да разказват Вашата история. Ако избирате вещи, които обичате, ще се очертае определена тема, дори стилът Ви да е еклектичен. Това помага подредените колекции да изглеждат добре обмислени и визуално въздействащи. Хубаво е човек да помисли за цветове, шарки и предмети на една и съща тематика – да кажем винтидж или свързана с пътувания.


Използвайте предмети с различна височина

Как да подредите вещите върху рафтовете така, че да изглеждат страхотно

За да добавите стилен щрих, трябва да създадете впечатление, че колекцията е събрана лесно. Това може да се постигне, като използвате предмети, които не са на една и съща височина. Когато подреждате любимите си вещи, си представете триъгълник. По-малките сувенири трябва да са в неговата основа, а по-високите да образуват третия му ъгъл.

Ако колекцията изглежда еднообразна, обикновено това е така, защото човек е забравил по-високите декоративни елементи. Вазите с цветя, рамките за снимки, огледалата и настолните лампи помагат да се постигне нужната височина.


Работете с разнообразни текстури

Как да подредите вещите върху рафтовете така, че да изглеждат страхотно

В интериора човек се старае да смесва различни текстури. Към същото трябва да се стреми и когато реди декоративни предмети върху рафтовете. Ако се използва само една текстура, интериорът или съответно колекцията от предмети на полицата няма да е интересна. Помислете за аксесоар с лъскава отразяваща повърхност, за сувенир от дърво, а навярно и за нещо меко и плюшено, както и за нещо рустикално с груба необработена повърхност. Едва тогава колекциите върху рафта ще добият по-интересен вид.


Не само книги

Как да подредите вещите върху рафтовете така, че да изглеждат страхотно

Библиотеките и рафтовете не са предназначени единствено за книги. Те са най-подходящото място, където да изложите пред погледите свои аксесоари, особено ако са по-интересни или необикновени. Добре е да групирате книги в един и същи жанр с предмети на избраната тематика.


Работете с празни пространства

Как да подредите вещите върху рафтовете така, че да изглеждат страхотно

Не е задължително да слагате предмети във всяко кътче. Празните пространства позволяват на окото да си почине и да се фокусира върху важните неща, които сте решили да изложите на показ. Освен това по този начин колекциите ви "дишат" и се избягва усещането за претрупаност.


Създайте интерес

Как да подредите вещите върху рафтовете така, че да изглеждат страхотно

Не се страхувайте да смесвате различни стилове. Ще внесете индивидуалност, ако извадите винтидж сервизите за кафе или чай и сувенирите, които сте купували по време на пътешествията си.

Добре е да сменяте изложените предмети. Преместете ги в друга стая или на различен рафт. В резултат на това ще се почувствате така, сякаш сте заживели в нов дом. Освен това не е задължително всичко да е изложено на показ по едно и също време. Сменяйте сувенирите всеки сезон или когато усетите, че имате нужда от промяна.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, съвети за дома, рафтове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg