фирми продукти
представяме
работа
 
Освежете старата входна изтривалка

Ако старата изтривалка пред входната врата на дома Ви се струва доста износена и мръсна, не бързайте да я сменяте с нова, защото по всяка вероятност само след няколко месеца и тя ще е в същото състояние. Вместо това можете да освежите вида на сегашната изтривалка, като използвате боя в два цвята по Ваш избор. Идеята е чудесна за посрещане на пролетта, защото преобразената изтривалка ще създава ведро настроение.

Освежете старата входна изтривалка


Необходими материали:

- стара изтривалка за входна врата;
- хартиено тиксо (възможно е то да бъде по-тънко или по-широко);
- спрей боя в два цвята по избор (добре е единият да е неутрален, а другият – по-ярък и свеж).

Освежете старата входна изтривалка


Стъпка 1:

Освежете старата входна изтривалка

След като сте почистили или изпрали и изсушили старата изтривалка, я боядисайте цялата с този цвят боя, който сте решили да Ви служи като основа. Може това да е например бяло или пък друг светъл тон. Изчакайте боята да изсъхне. След това продължете да нанасяте още слоеве, докато постигнете желаното покритие. Може да се наложи да нанесете 4-5 тънки пласта от боята.


Стъпка 2:

Освежете старата входна изтривалка

След това вземете хартиеното тиксо и залепете няколко ивици от него по дължината на изтривалката. Единият вариант е да създадете различни по дебелина ивици, като не се стараете да оставяте еднакво разстояние между тях. Другият вариант е да заложите на еднакви ивици, разположени на горе-долу равно разстояние една от друга. Втората възможност е подходяща за хора, които обичат симетрията.


Стъпка 3:

Освежете старата входна изтривалка

После идва моментът да използвате втория спрей с боя, който е добре да бъде по-ярък и контрастен. Можете да изберете например синьо-зелено. Започнете да нанасяте тънки пластове, докато получите желаната наситеност. Изчаквайте слоевете да изсъхнат добре.


Стъпка 4:

Освежете старата входна изтривалка

След като сте нанесли и последния слой цветна боя и сте изчакали да изсъхне, вече можете да махнете хартиеното тиксо, под което са останали райетата с по-светъл тон. Още не слагайте изтривалката пред вратата, а я оставете някъде за през нощта, за да сте абсолютно сигурни, че боята е изсъхнала напълно.

Освежете старата входна изтривалка

Освежаването на входните изтривалки с два цвята спрей боя е съвсем простичка задача, за която не са нужни много средства – необходимо е да се купят само два спрея боя и хартиено тиксо. Когато обаче приключите с боядисването на изтривалката, тя със сигурност ще изглежда като нова. Цветовете ще създават ведро настроение на влизане и излизане от дома и ще оставят добро впечатление у хората. Това е важно, тъй като много често човек харчи доста средства за ремонт и скъпи мебели, но напълно забравя за дребни детайли като изтривалката пред входната врата например.


Източник: momtastic.com







Няма коментари


ключови думи
изтривалка, изтривалки, входна изтривалка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg