фирми продукти
представяме
работа
 
Ъглови кътове за хранене в кухнята

Ъгловите кътове за хранене имат редица предимства по отношение на интериорния дизайн. Те могат да се вплетат в интериора по най-различни начини, всеки от които има своите плюсове. Масата, независимо дали е малка или голяма, способства за оползотворяването на ъгловото пространство и превръщането му в практично и приятно място.


Използвайте П-образна пейка

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Това решение е отлично за кухни, чийто план включва ниша, отделена от останалата част на помещението. В такива случаи могат да се използват малка кръгла маса и П-образна пейка.


Допълнете правоъгълната маса с Г-образен кухненски ъгъл

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Ако кухнята е просторна или пък е част от отворен план, можете да превърнете един от ъглите в място за хранене. От едната страна на правоъгълната маса сложете Г-образен ъгъл, а от другата – обикновени столове.


Ъгъл, вграден в кухненския остров

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Не е задължително ъгълът да е заобиколен от стени или прозорци. Вместо това е възможно да е вграден в острова и да включва удобна пейка, към която да се добави кръгла масичка.


Пригодете формата на масата към наличното пространство

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Възможно е заради ръбовете квадратната масичка да не изглежда добре, когато се постави в ъгъла. Човек обаче може да приспособи формата на масата към мястото, с което разполага, като заложи на нещо различно или по поръчка. Откажете се от единия ъгъл на масичката, ако около нея има пейки за сядане. В резултат на това ще се получи практичен и компактен дизайн.


Възползвайте се в пълна степен от прозорците

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Ако в кухнята има ъглов прозорец, ще е идеално до него да се сложи масичка с удобни места за сядане. По този начин кътът за хранене ще е добре осветен през деня. Препоръчително е да се монтира и полилей.


Заложете на две масички за по-голямо удобство

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Понякога се оказва по-удобно да има две масички, отколкото една. Решението е отлично за хора, които предпочитат по-гъвкав многофункционален дизайн. Освен това, ако се заложи на две по-малки масички вместо на една голяма, може да се спести място.


Функционалност и минималистичен дизайн в модерните кухни

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Модерните интериори са минималистични и при тях фокусът пада върху функционалността. В кухнята могат да се използват монтирани на стената пейки, лъскава правоъгълна маса, поставена в средата, и няколко класически стола, които ще омекотят изчистените линии.


Монтирайте стенни рафтове

Ъглови кътове за хранене в кухнята

Ъгловият кът с масичка, няколко стола и удобни пейки ще се превърне в място, служещо за най-различни цели, ако към него добавите и стенни рафтове за готварски книги или пък развлекателни четива, с които да се занимавате през свободното си време.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за кухнята, идеи за интериора, кухненски ъгъл

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg