фирми продукти
представяме
работа
 
Филцова възглавничка пеперуда

Филцовата декоративна възглавничка с украса във формата на пеперуда носи много настроение. Тя разнообразява интериора, не отнема много време и може да се изработи в желаните цветове. Възможно е също така да се направят няколко такива възглавнички, които със сигурност ще освежат интериора на помещението, в което човек реши да ги сложи.

Филцова възглавничка пеперуда

Необходими материали и инструменти:

- филц в 2 или 3 различни цвята;
- крафт хартия или кадастрон за шаблона;
- ножица;
- макетно ножче;
- шевна машина;
- лепило за текстил;
- карфици;
- възглавничка с размери около 48х48 см.


Стъпка 1:

Филцова възглавничка пеперуда

Изрежете квадрат от филц с размери около 49х49 см. Това ще бъде предната част на възглавничката. За задната й част ще са необходими две парчета с размери 49х28 см.


Стъпка 2: 

Филцова възглавничка пеперуда

Преценете колко голяма искате да бъде пеперудата и изрежете шаблон, с който да оформите едната половина. За целта използвайте кадастрон или крафт хартия. Възможно е пеперудата да е по-голяма, така че крилете й да излизат извън очертанията на възглавницата. Тогава шаблонът трябва да е с ширина и височина от около 52-53 см. Причината да се използва шаблон на половин пеперуда е, че когато той се постави в единия край на голямо парче филц и то се прегъне, при изрязване ще се получат две абсолютно еднакви половини.


Стъпка 3: 

След като изрежете външната част на шаблона, нарисувайте и изрежете с макетното ножче вътрешната шарка на крилете.


Стъпка 4: 

Филцова възглавничка пеперуда

После изрежете пеперудата от филц.


Стъпка 5: 

Филцова възглавничка пеперуда

Оформете и вътрешната част на крилете, като използвате филцов плат в различна разцветка.


Стъпка 6: 

След това минете един шев на машина надолу по тялото на пеперудата. Така ще зашиете филцовата фигура за предната част на възглавничката.


Стъпка 7: 

Нанесете текстилно лепило върху обратната страна на едното крило и го залепете за калъфката за възглавница. Повторете същото и с другото крило.


Стъпка 8: 

Филцова възглавничка пеперуда

Зашийте предната и задната страна на калъфката за възглавница, като не забравяте да забодете с карфици онази част от крилете, която излиза извън очертанията на възглавничката. Това е необходимо, за да не зашиете и тях.


Стъпка 9: 

Филцова възглавничка пеперуда

Направете хартиени шаблони за тялото и антенките на пеперудата. След това изрежете същите форми от филц, както и точки, които ще са част от окраската на насекомото. Не е задължително точките да са еднакви за отделните калъфки, тъй като всяка пеперуда е уникална. Залепете и зашийте тези детайли, за да придадете завършен вид на възглавничките.

Филцова възглавничка пеперуда

Човек сам решава колко декоративни възглавници да си направи, както и в какви цветове да бъдат те. Пеперудите могат да са в синьо, сиво и бежово или пък в ярки багри.


Източник: fabyoubliss.com







Няма коментари


ключови думи
възглавничка пеперуда, възглавница, декоративна възглавничка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg