фирми продукти
представяме
работа
 
По-удобно и функционално жилище - съвети за съквартиранти

На много хора им се налага да делят жилище с един или няколко съквартиранти. В такива случаи е добре човек да знае как да планира интериора така, че всеки да разполага с лично пространство и в същото време жилището да е модерно и стилно.


Създайте зони

По-удобно и функционално жилище – съвети за съквартиранти

В днешно време много от жилищата са с отворен план. В такива случаи е много важно да се обособят отделни зони. Помислете как точно да пренаредите общото пространство по начин, който позволява да се съчетаят различни дейности като хранене, готвене, почивка, работа и т.н.

Ако не разполагате с много място, търсете по-компактни и универсални мебели. Кръглата градинска масичка от метал безпроблемно може да се използва за хранене, като освен това върху нея е възможно да се слага и лаптопът. Удобните кресла също са добър вариант, тъй като понякога човек има нужда от уединение и не желае да споделя дивана с останалите съквартиранти.


Разделете пространството

По-удобно и функционално жилище – съвети за съквартиранти

Интериорните разделители могат да помогнат при обособяването на зони в голямо помещение или жилище с отворен план. Разделителят ще осигури лично пространство за всички съквартиранти, а това е особено полезно, когато те решат да си поканят гости по едно и също време. 


Повече възможности за съхранение в дневната

По-удобно и функционално жилище – съвети за съквартиранти

Монтираните нависоко рафтове, които се простират по цялата стена, не само ще изглеждат страхотно, когато се боядисат в същия цвят като стените, но ще послужат като архитектурен детайл. Освен това ще осигурят място, където да се наредят книги, красиви кутии за съхранение и декоративни елементи.


Направете кухнята мултифункционална

По-удобно и функционално жилище – съвети за съквартиранти

Дори една малка промяна като добавянето на диван в кухнята ще помогне да създадете две отделни дневни, така че няма да се налага да прекарвате цялото време заедно със съквартирантите. Ако кухнята е в отделно помещение, е добре да сложите в нея и телевизор. По този начин няма да възникват спорове за дистанционното.


Заложете на мултифункционални мебели

По-удобно и функционално жилище – съвети за съквартиранти

Съществуват най-различни начини да използвате максимално добре пространството в най-малките стаи. Така например при горната табла на леглото може да има по-ниска част, която да служи като нощно шкафче. Освен това е възможно таблата да върви заедно с шкаф и рафтове. Трябва да се предвиди пространство и за по-обемни неща като куфарите например.


Сместете някъде едно бюро

По-удобно и функционално жилище – съвети за съквартиранти

Ако Вие или съквартирантът работите от вкъщи или просто имате нужда от място, където да използвате лаптопа, непременно трябва да сместите някъде едно бюро. Така няма да се налага да пишете имейли и да сърфирате из интернет, докато сте на дивана, на кухненската маса или в леглото.

 
Място за рафтове

По-удобно и функционално жилище – съвети за съквартиранти

Помислете къде могат да се сложат още рафтове, които ще осигурят допълнителна възможност за съхранение. Понякога най-малката стая в един дом събира учудващ брой полици.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
функционално жилище, интериор, съвети за интериора

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg