фирми продукти
представяме
работа
 
Винтидж ваза от книга

Някои хора обичат да превръщат старите вещи в нови аксесоари, с които да разкрасяват интериора на своето жилище. Възможно е например да се вдъхне нов живот на една стара книга, като от нея се направи интересна ваза с приятен винтидж чар. За целта са необходими книга и бутилка, която да се сложи във вътрешността й. Когато проектът е готов, цветята със сигурност ще започнат да красят дома по един още по-стилен начин. Добрата новина е, че направата на този оригинален аксесоар излиза почти без пари.

Направи си сам: винтидж ваза от книга

Необходими материали:

- по-дебела винтидж книга, чиято корица е в цвят по Ваш избор;
- бутилка, която ще се побере между кориците на книгата;
- химикалка, молив или маркер;
- макетен нож;
- декупаж;
- горещо лепило.


Стъпка 1:

Направи си сам: винтидж ваза от книга

Като начало е необходимо да използвате декупаж за горната и страничната част на книгата. Трябва да залепите страниците, преди да започнете.


Стъпка 2:

Направи си сам: винтидж ваза от книга

Използвайте лепило, за да залепите страниците. След това го оставете да изсъхне. Имайте предвид, че предната корица трябва да стои отворена, а не да се лепи заедно със страниците.


Стъпка 3:

Направи си сам: винтидж ваза от книга

Очертайте бутилката върху първата страница на книгата. За целта използвайте химикалка, молив или маркер.


Стъпка 4:

Направи си сам: винтидж ваза от книга

После започнете да изрязвате страници с макетното ножче и да махате изрязаната хартия, но постепенно, като взимате немного страници наведнъж. Бъдете внимателни, докато работите с острото макетно ножче.


Стъпка 5:

Направи си сам: винтидж ваза от книга

Продължете да изрязвате, докато не се освободи достатъчно място за вазата. Може да ви отнеме малко време, докато стигнете до този етап. След това изрежете отвор в горната част на книгата, така че да можете да пъхнете вътре шишето. То трябва безпроблемно да се побира вътре, така че да можете да затворите книгата. Тогава е време да преминете към следващата стъпка.


Стъпка 6:

Направи си сам: винтидж ваза от книга

Използвайте горещо лепило, за да залепите предната корица на книгата за страниците зад нея, така че да не мърда. После сипете вода в бутилката. Вече можете да сложите цветя в новата ваза.

Направи си сам: винтидж ваза от книга

Оказва се, че с подръчни средства могат да се измайсторят наистина страхотни неща. Аксесоарите, които сами сте си изработили, ще Ви бъдат от голяма полза, особено ако няма къде да слагате свежите букети, и в същото време ще придават индивидуалност на интериора. Затова не изхвърляйте старите книги, които нямате намерение да четете. Вместо това им вдъхнете нов живот, като ги превърнете в симпатични винтидж вази. Дори е възможно да направите няколко вазички от непотребни книги в различни цветове, за да може в тях да слагате повече цветя.


Източник: momtastic.com







23 февруари 2015 15:31 | Книга?
От: Румяна Радева
Идеята е чудесна. Но книгата не е най-подходящия предмет. Все пак това е книга, думи, мисли, а така се унищожава. Може би корица от стар тефтер, поукрасена с декупаж би било по-удачно. Но това е мое мнение.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
винтидж ваза, ваза от книга, вази

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg