фирми продукти
представяме
работа
 
Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Цветята внасят свежест в интериора, особено през зимните месеци. С наближаването на празника на влюбените стандартните букети могат да се използват по нестандартен начин, като се създаде красива декорация за стената. Възможно е да се използват както истински, така и изкуствени цветя. И едните, и другите ще послужат като страхотна фокусна точка, която ще създаде романтика, но живите цветя се отличават с естествената си красота, а и сърцето ще краси едно помещение само за празника или евентуално и в дните около него, така че съвсем спокойно може да се заложи на тях. Възможен е и вариантът естествените цветя да се комбинират с изкуствени. Всичко зависи от личните предпочитания на човек.

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Необходими материали:

- голям букет от различни цветя, дребни декоративни плодчета и зелени стръкове;
- ножица;
- хартиено тиксо;
- декоративно тиксо;
- ролетка (не е задължителна).

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин


Стъпка 1:

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Първо трябва да решите къде на стената да разположите празничната украса. След като сте се спрели на подходящо място, с помощта на хартиено тиксо и евентуално ролетка оформете сърце, което може и да не е с перфектна форма. Неговата големина зависи от предпочитанията ви. Възможно е например сърцето да е около 75 см на 75 см.


Стъпка 2:

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Подрежете дръжката на всяко цвете, така че тя да стане с дължина около 5-10 см. Започнете да режете лентички с дължина от около 5 см от декоративното тиксо и да залепвате цветята за стената. Поставяйте цветята във вътрешността на сърцето. Не ги редете прекалено внимателно, а вместо това им избирайте място произволно. Започнете най-напред с по-едрите цветове, а след това запълнете останалото пространство с по-дребните цветчета, зелените стръкове и дребните декоративни плодове. Опитайте се да слагате еднаквите и подобните на цвят цветя на по-голямо разстояние едно от друго.


Стъпка 3:

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Продължете да запълвате пространството на стената с по-дребните елементи, докато между тях не остане празно пространство от около 2-5 см.


Стъпка 4:

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Най-накрая, когато сте готови, махнете хартиеното тиксо, което е служило като контур на сърцето. Бъдете внимателни, за да не свалите и някое от залепените цветя.

Стенно сърце от живи цветя за Свети Валентин

Този проект "Направи си сам" без съмнение ще внесе свеж пролетен полъх във всяко помещение, ще създаде романтична атмосфера и ще подготви интериора за Свети Валентин. Свежите цветя дори ще ароматизират въздуха. Нестандартната идея за пресъздаване на "живо" сърце на стената безспорно дава възможност да погледнете на Деня на влюбените по един нов и оригинален начин, особено ако празникът ви се струва някак поизтъркан. Зеленината и свежите цветя зареждат с много настроение и енергия, така че проектът е отличен начин за посрещане и на наближаващата пролет.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
празнична декорация, сърце от цветя, Свети Валентин

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg