фирми продукти
представяме
работа
 
Геометрични форми в интериора

Въпреки че геометричните шарки се използват в архитектурата и интериорния дизайн от векове, напоследък се радват на все по-голяма популярност и в модерните жилища. Навярно това се дължи на вродената им способност да създават визуален интерес и да добавят текстура в домове във всякакъв стил. Геометричните шарки могат да подобрят значително вида на една стая, но хората често се страхуват, че ще прекалят с тях. Тези страхове са неоснователни, тъй като шарките могат да се вплетат в интериора по един фин и изящен начин.


Спалня

Геометрични форми в интериора

Когато се използват дръзки форми и цветове, ще се постигне драматичен ефект в спалнята. В такива случаи е добре аксесоарите да са неутрални. Ако човек реши да заложи на акцентна стена или голямо произведение на изкуството, те трябва да служат като фокусна точка, за да не се "натоварва" интериорът.


Кухня

Геометрични форми в интериора

Тъй като са гъвкави по отношение на интериора, геометричните форми често се използват за кухненските гърбове. Шарките мога да съдадат интерес, без да се използва цвят, но е възможно и да се превърнат в грабващ акцент, ако са в ярки краски.


Всекидневна

Геометрични форми в интериора

Във всекидневната геометричните елементи могат да се внесат чрез тъканите. Килим, възглавнички и одеяло с геометрични мотиви придават топлина на минималистичния дизайн. Възможно е да се съчетаят различни шарки, но за да се гарантира единната визия, трябва да се избират няколко добре съчетаващи се цвята, например жълто, бяло и сиво, които се вписват в цялостната цветова схема на жилището.


Килим

Геометрични форми в интериора

Ако стилът на едно помещение се нуждае от освежаване, килим с геометрични мотиви ще свърши перфектна работа. Шарката шеврон е сред най-популярните графични принтове, които се използват в интериорния дизайн към момента, а с контрастиращите цветове се постига допълнително въздействие.


Осветление

Осветителните тела представляват лесен начин да се внесат геометрични елементи по  ненатрапчив начин. Напоследък много се търсят полилеи и настолни лампи с ръбеста форма, например на шестоъгълник. 

Геометрични форми в интериора

Възможно е също така да се използва и лампа с изрязан геометричен дизайн, така че, когато осветлението се пусне, сложната шарка да се отрази върху тавана и стените, добавяйки текстура и създавайки визуален интерес и специфична атмосфера.


Тапети

Геометрични форми в интериора

Интериорните дизайнери често използват геометрични дизайни, за да се получи игра с формите и пропорциите. Тапетите с шарки във формата на голям диамант създават усещане за дълбочина и илюзия за просторност. Въпреки че играят важна роля в интериора, не е задължително да приковават погледа, защото вместо това могат да са в хармония с неутралните мебели, отразяващи същата цветова палитра.

Геометрични форми в интериора

Хората, които се притесняват да използват ярки багри и геометрични форми, могат да заложат на пастели цветове. Те са по-неангажиращи и успокояващи. Светлите нюанси, използвани в по-големи количества, например за стените, ще накарат помещението да изглежда слънчево и свежо.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
геометрични форми, интериор, идеи за интериора

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg