фирми продукти
представяме
работа
 
Уютни детски стаи в рустикален стил

Спалнята е лично пространство, което може да се оформи по много различни начини, така че да пасне на специфичния вкус и нужди на човека, който ще я използва. Същото важи и за дизайна на детската стая, като често правилният подход при декорацията представлява компромисен вариант между това какво искат децата и към каква интериорна тема се стремят родителите. И докато повечето детски стаи залагат на изчистена съвременна визия, би било добре в тях да се внесе забавна и уютна промяна чрез рустикално очарование, което ще разчупи модерния стил.


Класически хижарски стил

Уютни детски стаи в рустикален стил

Когато става въпрос за рустикален стил, първото нещо, за което се сеща човек, са големите дънери и грубите дървени повърхности, които са характерни за стените и тавана. Въпреки че подобен интериор не е присъщ за повечето модерни домове, можете да накарате детската стая да изглежда специална с няколко греди на тавана, които ще внесат топлина в обстановката. Един от най-добрите начини да постигнете това е като превърнете таванското помещение (стига да живеете в къща) в страхотна стая за децата. Скосените тавани допълват рустикалния стил. Освен че с дървения материал се пресъздава хижарска атмосфера, която се асоциира с топлина през зима, той внася текстурен контраст в стаята и създава успокояваща, но същевременно фантастична атмосфера.

Уютни детски стаи в рустикален стил

Уютни детски стаи в рустикален стил

Рустикалният стил е страхотна идея за детската, защото родителите често избират двуетажни легла. Семействата с повече от две деца или тези, чиито малчугани обичат да си канят гости с преспиване, спокойно могат да заложат на този стил, който позволява да се създаде стена с легла на два етажа, в добавка към които има стълбички и вградени стъпала. Ако в помещението има повече пространство и се осигурят достатъчно мебели за съхранение на вещите, стаята лесно ще се превърне, освен в място за спане, и в място за игра.


Модерен щрих

Уютни детски стаи в рустикален стил

Уютни детски стаи в рустикален стил

Комбинацията от модерен и класически рустикален стил е страхотна, тъй като двата стила плавно преливат един в друг. Това съчетание се постига много по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед, и с него стаята ще се променя заедно с растежа и предпочитанията на детето. Вместо на тежки дървени елементи и състарени повърхности, можете да заложите на модерна декорация и аксесоари. Добавете нощно шкафче от стари щайги или дървена табла на леглото – те ще служат като ефектни елементи в модерната детска. Важното в случая е да запазите топлината и земните нюанси на цветовата палитра и в същото време да добавите няколко модерни елемента в помещението.


Оригинален и закачлив интериор

Уютни детски стаи в рустикален стил

Уютни детски стаи в рустикален стил

"Рустикален" не означава "стар и износен". Човек спокойно може да внесе малко цвят, за да освежи обстановката. Един лесен начин е да се използват цветни чаршафи и възглавници, които няма коренно да променят интериорната схема. Придайте женственост на стаята за момичета с малко розов цвят и бяло плюшено килимче. Минималистичното легло с метална рамка пък ще внесе индустриален щрих в момчешки стаи.

Децата растат много бързо и често се оказва, че съвсем скоро стилът, цветовете и интериорната тема на стаята вече не отговарят на възрастта им. По тази причина е най-добре да се избере по-основен стил, който лесно да се променя с течение на времето. Красотата на рустикалните помещения се крие в това, че те се сливат плавно с всеки друг стил, за да създадат забавни и оригинални нови пространства.


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
детски стаи, рустикален стил, идеи за детската

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg