фирми продукти
представяме
работа
 
Дървени елементи в интериорния дизайн

Дървото е естествен материал, който внася топлина във всеки дом и регулира влажността в интериора, така че може да се използва както в студен, така и в топъл климат. С него се постига прекрасна атмосфера най-вече през есента и зимата, защото интериорите, за които е използвано, създават усещане за пълна защита от вятъра и студа.

Дървени елементи в интериорния дизайн

Мебелите от масивна дървесина са част от модерния дизайн и по прекрасен начин допълват идилията в един топъл дом. Ако искате да засилите усещането за естественост и да накарате един съвременен апартамент да заприлича на дървена планинска хижа, можете да покриете стените с дървени панели. Те са голям хит през последните няколко години.

Дървеният материал ще изглежда страхотно в кухнята. В кухненското помещение за пода обикновено са използвани керамични плочки, но един "килим", изработен от тънки дървени плоскости или бамбук, ще служи като красива декорация и ще създаде усещане за топлина. Възможно е още да се използва и дървен плот за кухненския остров. Можете да заложите на комбинация с други материали, които да допълнят дървото, например метал или стъкло.

Облицованите с дървени панели стени могат да създадат и уникален хол в рустикален стил. Не слагайте прекалено много мебели до стените, за да не скривате красотата и естественото очарование на дървото.

За входното пространство на дома можете да използвате обработен дървен материал. Много е важно да накарате гостите да се чувстват добре още щом прекрачат прага на вашия дом. Това може да се постигне чрез използване на подходящ материал. Например, ако харесвате модерните щрихи, е възможно да комбинирате дървото с други материали, да кажем стъкло.

Дървени елементи в интериорния дизайн

Дървени елементи в интериорния дизайн

Дървото може да се използва дори за банята. Мебелите и другите елементи трябва да са от специално обработен дървен материал, който е устойчив на влага.

Дървени елементи в интериорния дизайн

Що се отнася до домашния офис, понякога е трудно в него да се създаде домашен уют. Ето защо е препоръчително да се използват дървени панели за една от стените, която ще бъде акцентна. Важно е да се постигне спокойна атмосфера, която ще помогне да увеличите продуктивността си. Така ще имате желание да прекарвате повече време в работа.

Дървени елементи в интериорния дизайн

Ако не сте сигурни какъв цвят дървен материал да изберете, е добре да знаете, че дизайнерите обикновено препоръчват да заложите на сигурното, а именно на по-светли цветове – например естествени дървесни нюанси, бяло и бежово.

Можете да подредите мебелите от светло дърво по какъвто начин желаете, защото те не натоварват обстановката визуално и освен това са много добър избор за малки домове и стаи. Също така, когато сте използвали мебелировка в светла дървесина, декоративните елементи, например картини, вази и др., както и самите стени, ще се откроят.

Дървото е любим материал от миналото и настоящето, който определено няма да загуби своята актуалност и занапред.


Източник: nicespace.me







Няма коментари


ключови думи
идеи за интериора, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg