фирми продукти
представяме
работа
 
Изработка на стилно минималистично сърце

Всеки може да си изработи сърце от конец за бродиране, омотан около главите на пирони, които са забити на дъсчица в желаните размери. Подобен проект не изисква кой знае какви умения и за него не са нужни материали, които трудно се намират. Освен това е особено подходящ за Свети Валентин, но безпроблемно би могъл да краси интериора по всяко друго време на годината. Декорацията ще стои отлично както в дневната стая, така и в спалнята или в детската.

Изработка на стилно минималистично сърце

Необходими материали и инструменти:

- чук;
- пирончета;
- ножица;
- конци за бродиране в цвят по избор;
- чамова дъсчица с желаната големина;
- хартия за шаблона;
- тиксо.

Изработка на стилно минималистично сърце

Най-напред трябва да се направи хартиен шаблон. За целта е необходимо да сгънете лист хартия в средата и да изрежете едната половина на сърцето. Така, когато разгънете листа, ще се е получило цяло сърце.

Изработка на стилно минималистично сърце

След това с тиксо залепете шаблона в центъра на дъската или в онази част, където искате да бъде.

Изработка на стилно минималистично сърце

Изработка на стилно минималистично сърце

Вече можете да преминете към забиването на пирончетата. Започнете от горната или долната част на сърцето, като не забравяте да забивате пироните до средата, а не целите, за да може после да омотаете конеца, и се старайте да оставяте еднакво разстояние между тях.

Изработка на стилно минималистично сърце

След това махнете хартиения шаблон и вземете конец за бродиране. Вържете два здрави възела около пирона, от който ще започнете, и изрежете онази част от конеца, която остава след възела. 

Изработка на стилно минималистично сърце

Изработка на стилно минималистично сърце

После започнете да свързвате пирончетата с конеца, който трябва поне веднъж да е омотан на примка и вързан на възел около всеки пирон. Задължително правете примка, за да бъде конецът колкото се може по-опънат и помнете, че възелът трябва да е възможно най-близо до пирона, за да не се вижда. Ако искате конецът да покрива сърцето по-рехаво, го оматайте по веднъж около всяко пиронче, но ако предпочитате "пълнежът" да е по-плътен, го омотайте по няколко пъти.

Изработка на стилно минималистично сърце

Когато сте готови, вържете друг двоен възел около последния пирон и отрежете излишното мулине възможно най-близо до възела, така че да не остане стърчащ конец.

Накрая бихте могли да поставите готовия проект на стената, на някой рафт или дори върху нощното шкафче. Ако сте решили да използвате черен конец, сърцето ще се отличава с минималистична визия и определено няма да е в типичния цвят, но е възможно също така да се използва мулине в розово или червено или в каквато багра пожелаете. Проектът не отнема много време, но в същото време се оказва доста стилен и ефектен и успява да придаде индивидуалност на всеки интериор.


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
декорация за дома, декоративни аксесоари, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg