фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направим модерни мини елхи от шперплат

Създайте си сами цветна горичка от геометрични коледни дръвчета, които ще внесат промяна в традиционната украса. Тези забавни и ярки на цвят елхички се изработват от шперплат и помагат да се създаде индивидуална коледна сценка, която е особено подходяща за украса на трапезната маса или полицата над камината.

Как да си направим модерни мини елхи от шперплат

Необходими материали:

- тънък шперплат;
- линия;
- молив;
- боя (акрилна или спрей);
- четка за боядисване;
- банциг;
- парче филц или друг плат.

Как да си направим модерни мини елхи от шперплат

Инструкции:

Първо трябва да се уверите, че разполагате с не много големи парчета шперплат, за да сте сигурни, че ще ви е удобно да работите с тях. Можете да поръчате да ви срежат шперплата още щом го купите. Всяко парче трябва да е малко по-голямо от дървото, което искате да направите. Така обработката с банцига ще е по-лесна.

Как да си направим модерни мини елхи от шперплат

Стъпка 1:

Направете измервания и с молив нарисувайте дръвчетата върху шперплата. Използвайте линия, за да създадете ясни геометрични форми, които ще ви е по-лесно да изрежете. Трябва да сложите две парчета плътно едно върху друго, когато чертаете и изрязвате елхичките.

Стъпка 2:

След като нарисувате всичките дръвчета, ги изрежете с банцига. На този етап също трябва да изрязвате по две дръвчета едновременно, за да сте сигурни, че ще са с еднакви размери.

Стъпка 3:

След като приключите с рязането, трябва да изрежете по една тънка ивица, както е показано на снимката. На едното дръвче тя трябва да започва от върха на елхичката и да стига до средата, а на другото – да започва от долната част и да стига до центъра. Ивицата трябва да е дебела колкото шперплата. Трябва да внимавате точно да отбележите центъра на всяка дръвче, така че когато сглобите двете части, те да застават на еднаква височина.

Стъпка 4:

Накрая идва моментът да боядисате дръвчетата. За целта бихте могли да използвате боя или спрей. Не забравяйте да си набавите различни цветове, за да бъде по-свежа сценката с гората.

Стъпка 5:

Накрая подредете дръвчетата върху парче филцов или друг плат. То може да е зелено и да наподобява трева, кафяво или пък бяло, за да напомня за снега.

Тази лесна за направа декорация, пресъздаваща гора от различни по цвят и големина дървета, може да се постави във всяко помещение от дома: в дневната, в детската, дори в кухнята или коридора. Тя създава ведро настроение и когато е готова, със сигурност ще почувствате удовлетворение от добре свършената работа. Най-хубавото е, че от вас самите зависи как точно ще изглеждат дръвчетата.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
коледна украса, коледна декорация, Коледа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg