фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за различните видове кухненски планове - част 1

Имате нужда от идеи за кухнята? Навярно вашата е малка и е необходимо да използвате всеки сантиметър от нея или пък е просторна и искате да се спрете на подходящо оформление? А може би имате старо кухненско помещение, за което се опитвате да изберете свеж кухненски дизайн? Вижте най-разпространените кухненски планове, заедно с техните предимства и недостатъци.


Работен триъгълник в кухнята: хладилник, печка и мивка

Идеи за различните видове кухненски планове - част 1

Идеи за различните видове кухненски планове - част 1

Идеята зад идеалния работен триъгълник се състои в това човек да разположи трите основни и най-често използвани неща в кухнята в ъглите, така че визуално да се образува триъгълник. Целта е да се постигне максимално удобство и да се намалят времето и усилията, нужни за готвене.

Преимущества: Движението от хладилника към мивката, а след това и до печката, е безпроблемно и бързо. Този класически и изпитан кухненски план може да се използва във всички видове кухни.

Недостатъци: Може да се окаже трудно да се създаде работен триъгълник. Освен това е възможно той дори да попречи на ефективността в по-големи кухни и такива с остров.

Съвети: Трите "ъгъла" на триъгълника трябва да са разположени близо един до друг, независимо от големината на помещението.


Едноредна кухня

Идеи за различните видове кухненски планове - част 1

Идеи за различните видове кухненски планове - част 1

При нея всички уреди, шкафове и плотове са разположени на една стена. Този тип кухня обикновено се използва в малки жилища, тъй като не заема много място, но в същото време е удобен.

Преимущества: Продуктите, уредите и пространството за приготвяне на храна са съвсем близо, така че в такива кухни се готви лесно.

Недостатъци: Заради малкия размер и навика да се използват по-голям брой уреди, може да се окаже, че в едноредната кухня няма достатъчно работни плотове.

Съвети: Мивката обикновено е между печката и хладилника. По този начин се почиства лесно и се постига естетически баланс. Добре е да се купят по-компактни уреди, за да може ограниченото пространство да се използва максимално рационално. Срещу стената с шкафове може да се сложи кухненски остров – той ще осигури повече въможности за съхранение и ще се превърне в отлично място за хапване.


Двуредна кухня

Идеи за различните видове кухненски планове - част 1

Идеи за различните видове кухненски планове - част 1

Тя наподобява коридор и е една от най-ефективните за готвене. Кухните от този тип са дълги и тесни. Възможно е да се използват две стени с шкафове или една стена и остров на срещуположната.

Преимущества: Това е доста ефективен кухненски план, при който в малко пространство са събрани много електроуреди, шкафове и плотове. Поради удобството, осигурнено от тази кухня, дизайнът се използва в много ресторанти.

Недостатъци: Двуредните кухни пречат на движението, ето защо, за повече удобство, се препоръчва мивката и печката да са на срещуположни стени. Освен това в подобни кухни няма място за хранене или за събиране със семейството.

Съвети: Оставете двата края на кухнята свободни, за да влиза повече светлина и за да се създаде връзка с останалата част от жилището.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
кухни, кухненски интериори, дизайн на кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg