фирми продукти
представяме
работа
 
Коледен гирлянд от филцови звезди

Остават няколко седмици до Коледа и вече е време да се замислим за украсата на дома, особено ако имаме желание сами да направим някои от декоративните елементи. Въпреки че този гирлянд се изработва бързо и лесно, планирането и навременната подготовка винаги са ключов фактор за успеха. Ето защо, ако започнете с подготовката сега, ще можете да се радвате на красива декорация през празниците.

Коледен гирлянд от филцови звезди

Най-хубавото в случаите, когато сами си изработвате украса за Коледа, е това, че можете да я направите тематична. Тази година например бихте могли да заложите на естествени материали и минимални цветове и елементи. Те ще пресъздадат задушевната атмосфера на малките дървени къщи сред природата. Друго предимство на проектите "Направи си сам" е възможността да персонализирате саморъчно изработените елементи и да ги приспособите към идеалния за вас коледен декор.

Коледен гирлянд от филцови звезди

Необходими материали:
- филц;
- памучен конец;
- шаблон за звезда;
- карфици;
- игла;
- прежда;
- ножица.

Инструкции:

Коледен гирлянд от филцови звезди

1. Принтирайте шаблона и внимателно изрежете звездата.

Коледен гирлянд от филцови звезди

2. В ъгъла на парчето филцов плат сложете шаблона, като го забодете с карфица през средата. За да използвате максимална част от филца, се опитайте да поставяте шаблона възможно най-близо до края на плата, но все пак бъдете прецизни, за да не нарушите формата на звездата.

Коледен гирлянд от филцови звезди

3. Внимателно изрежете звездата от филц, като се стараете ъглите да са добре оформени и остри, така че да се спазва безупречна форма.

Коледен гирлянд от филцови звезди

Продължете да изрязвате, докато се получат толкова звезди, колкото са ви достатъчни за създаване на гирлянд. Броят им зависи от дължината на гирлянда, но общо взето ще са ви нужни около 5-6 на метър.

Коледен гирлянд от филцови звезди

4. Отрежете бял конец и го вденете в иглата. След това вземете една звездичка и с памучния конец я пришийте към кордата от зелена прежда. Шийте на около 1 см от върха на лъчите.

Коледен гирлянд от филцови звезди

5. Зашийте всички звезди, докато се получи гирлянд с желаната дължина.

Коледен гирлянд от филцови звезди

Коледен гирлянд от филцови звезди

Накрая бихте могли да закачите готовия проект за стената, като използвате двойнозалепващо тиксо, или пък да го използвате като най-обикновен гирлянд, който да сложите на елхата. Освен това не бива да забравяте за възможността да направите по-големи или по-малки звездички, или пък комбинация от двете, за да постигнете интересен контраст. Можете също така да използвате филцов плат в неонови цветове за грабващ окото ефект. Вариантите за импровизация никак не са малко и това дава възможност да експериментирате и да си изработите точно такава украса, каквато ви допада най-много.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
гирлянди, коледна украса, коледна декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg