фирми продукти
представяме
работа
 
Карибски стил в интериора на дома

Има нещо изключително красиво и успокояващо в интериорния дизайн, който пресъздава усещане за Карибите, като важното при този стил е да се използват малко ключови елементи. Вижте няколко идеи, които ще ви помогнат да пресъздадете карибския стил, като внесете в дома си морски полъх, пищна зеленина и неостаряваща елегантност.


Жизнени цветове

Карибски стил в интериора на дома

Повечето стилове в интериорния дизайн, които се радват на популярност, използват предимно бели и неутрални тонове. За разлика от тях карибският стил често включва жизнени цветове. Нека тропическите дестинации ви послужат за вдъхновение, когато избирате цветовете. Залагайте на интересни стени и ярки акценти, а за да внесете морето и небето в интериора, не се колебайте да използвате нюанси на синьото.

Карибски стил в интериора на дома

Можете да се придържате към опростена и успокояваща визия или да експериментирате с най-различни неочаквани цветове. Добавете модерен щрих към карибския стил, като използвате цвят там, където човек най-малко очаква. Дори подлакътниците на креслата дават възможности за грабващо окото съчетание на тропически тонове.

Карибски стил в интериора на дома

По същия начин може да се заложи на съвременен стил с тропически акценти, като в този случай се използват ярки багри и тропически нюанси.


Текстилни тъкани

Карибски стил в интериора на дома

По отношение на тъканите, тези в бяло са популярен избор, който може да се използва като фон или като контраст спрямо другите материите в наситени тонове.

Карибски стил в интериора на дома

Освен това над леглата могат да се сложат мрежи против комари, като прозрачните платове пропускат много естествена светлина и същевременно създават усещане за бриз.

Карибски стил в интериора на дома

Ефирният балдахин е друг страхотен начин да се създаде карибска атмосфера. Освен че карат човек да се чувства като в луксозен курорт, балдахините са и доста практични през лятото, тъй като държат комарите далече от леглото.


Акценти от дърво

Карибски стил в интериора на дома

В дома в карибски стил акцентите от дърво създават усещане за дълбочина, контраст и история. Ратанът, бамбукът и плетените мебели, които добавят текстура в едно помещение, са отличен избор. Много от стаите, декорирани в този стил, създават усещане за пищност чрез контраста, който се получава между белите стени и елементите от дърво.

Карибски стил в интериора на дома

Античните или състарени мебели са отличен избор, а богато украсената мебелировка в различни дървесни тонове създава усещане за непреходна елегантност.

Карибски стил в интериора на дома

И докато мебелите с изчистени линии не присъстват в традиционния карибски интериор, ще е забавно човек да създаде по-съвременна визия, като включи модерни елементи в дизайна.


Тропическа зеленина

Хората, които искат да създадат тропическа атмосфера у дома, не бива да подценяват ролята на тропическите растения. Дори домът да не е заобиколен от разцъфнали цветя или в интериора да няма достатъчно светлина, необходима за стайни растения, през цялата година може да се използват тропически растения във вази.

Зеленината ще създаде свежест в дома, независимо дали сте заложили на изцяло бели интериори или на богата гама от цветове. Освен това внасянето на частица от природата помага да се направи асоциация с природната красота на тропическите дестинации.

Вариантите за постигане на карибски стил в интериора са най-различни – от използване на ярки цветове и тропически растения до внасяне на подходящи текстилни тъкани и богати детайли от дърво.


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
карибски стил, карибски интериор, идеи за интериора

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg