фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни и вдъхновяващи проекти с половин маса

Обикновено, ако разполагаме с едната половина на дадена мебел, тя ще се окаже безполезна. Това важи с пълна сила за леглото, но не и за масата, защото съществуват най-различни интериорни решения, за осъществяването на които се използва половин масичка. Идеята е да се пести място, да се постигне оригинален ефект и да се направи силно впечатление. Ето няколко предложения, от които човек би могъл да почерпи вдъхновение, ако реши да вдъхне нов живот на старата маса.


Креативни и вдъхновяващи проекти с половин маса

С една най-обикновена неизползваема маса е възможно да се осъществят най-различни проекти. Може да се създаде например комплект нощни щкафчета. Срежете масата, махнете старата боя и нанесете нова, а след това и лак. Изчакайте да изсъхне и монтирайте от двете страни на леглото. Вече можете да се наслаждавате на уникална нова придобивка.


Креативни и вдъхновяващи проекти с половин маса

Неизползваемата трапезна маса има потенциала да се превърне и в два броя конзолни масички. Като начало е необходимо да срежете масата надве. Махнете краката, за да не пречат. Боядисайте ги, за да им придадете характер, и след като решите къде искате да стоят, ги монтирайте на стената.


Креативни и вдъхновяващи проекти с половин маса

Съществуват безброй варианти за трансформиране на една масичка. След като се среже надве, нейните половинки могат да се използват поотделно или да се комбинират по нестандартен начин. Този прекрасен модел например е бил трансформиран в рафтчета. Двете части са обработени с шкурка и пребоядисани, след което са монитирани на стената. Едната част е използвана като основа, а втората е поставена върху нея. Това е същата масичка, но отделните части са подредени по неочакван начин.


Креативни и вдъхновяващи проекти с половин маса

Ето друг пример за красива конзолна маса. Ненужната мебел е била срязана и се е превърнала в грабващ окото елемент от антрето. Ако искате да постигнете подобна трансформация, се нуждаете от стара маса, трион, шкурка, акрилен грунд и боя. Срежете масата, почистете я, нанесете грунд и боядисайте в свеж цвят. Монтирайте на стената и се наслаждавайте на новата конзолна масичка.


Креативни и вдъхновяващи проекти с половин маса

Трансформацията до голяма степен зависи от вида на масата. Например масичките за кафе могат да се превърнат в нощни шкафчета или пейки. На показаната по-горе снимка пък се вижда как една маса може се преобрази в пейки за антрето. Дизайнът й е идеален за проекта, защото се осигурява място за съхранение. Под пейките могат да се сложат всички обувки, които обикновено стават причината тази част от жилището да изглежда неподредена.


Креативни и вдъхновяващи проекти с половин маса

Старата и неизползваема маса може да се преобрази и в бюфет. За тази цел е нужен малък модел с правоъгълна форма или пък бюро. След като се среже по дължината, краката на едната половина се скъсяват. Двете части се боядисват в желания цвят и едната се монтира на стената. Отгоре се слага другата част и се захваща за половината под нея и за стената.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, маси, трансформация на мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg