фирми продукти
представяме
работа
 
Геометричен дизайн върху стар скрин

Вижте как можете да придадете уникален дизайн на стария скрин, като използвате малко цвят.

Геометричен дизайн върху стар скрин

Този скрин е боядисан в бяло, след което върху предната част на чекмеджетата е нарисувана шарка в марокански стил.

Необходими материали и инструменти:

- отвертка;
- ролетка или шивашки метър;
- стар дървен скрин;
- различни по размер четки за боядисване;
- художническа четка;
- хартиено тиксо;
- 2 цвята боя;
- бяла боя;
- шкурка и подложка за шкурка;
- парцал;
- малка гъба;
- малък шаблон на дупки.

Подготовка

Махнете дръжките. Използвайте шкурка, за да премахнете най-горния слой боя. Задължително обработете с шкурката всички ъгли и цепнатини. Това ще помогне новата боя да покрие повърхността по-добре. След това избършете шкафа с влажен парцал, за да се махнат прахта и остатъците след шкурене. 

Боядисайте скрина

Геометричен дизайн върху стар скрин

Използвайте широка четка, с която да боядисате целия скрин. Изчакайте боята да изсъхне добре и след това нанесете втори слой. Скринът може да се боядиса в бяло, както е показано на снимката, но е възможно за горната част и страничните части да се използва някой от цветовете на шарката.

Оформете шарката

Геометричен дизайн върху стар скрин

Първо помислете каква шарка желаете да пресъздадете. Добре би било най-напред да я нарисувате на хартия. Направете измервания с ролетка и с помощта на хартиено тиксо оформете шарката върху чекмеджетата. В конкретния случай са оставени около 2 см отгоре и отдолу и са залепени 2 ленти хартиено тиксо хоризонтално от единия до другия край на чекмеджето. Идеята е да остане еднакво бяло пространство под и над тиксото.

Геометричен дизайн върху стар скрин

Използвайте ролетка, за да видите къде е средата на чекмеджето. Започнете оттам и оформяйте редуващи се хиксове и ромбове. В конкретния случай са оформени 3 хикса и 2 ромба. Те трябва да са еднакво големи, за да се запази симетрията.

Боядисайте шарката

Геометричен дизайн върху стар скрин

Геометричен дизайн върху стар скрин

Използвайте малка четка. Старайте се да нанасяте боята с леко докосване, а не с разнасяне, защото иначе може да проникне под тиксото. Изчакайте да изсъхне и ако е необходимо, нанесете втори слой.

Махнете тиксото и нанесете леки корекции

Геометричен дизайн върху стар скрин

Геометричен дизайн върху стар скрин

Геометричен дизайн върху стар скрин

След като изсъхне боята, внимателно отлепете хартиеното тиксо. Съвсем леко и без да натискате премахнете неравностите от боята с шкурката. Ако е необходимо, използвайте малка художническа четка, за да коригирате местата, където боята излиза от очертанията. Изчакайте да изсъхне.

Добавете шарка в шарката

Геометричен дизайн върху стар скрин

В конкретния случай вътре в ромба е добавена втора шарка. Сложете шаблон на дупки и го залепете с тиксо, след което нанесете бяла боя с помощта на гъба. Изчакайте да изсъхне и махнете шаблона и тиксото.

Сложете дръжки

Сложете старите дръжки, но само ако са в добро състояние. В противен случай е препоръчително да ги смените с нови. Възможно е да се комбинират два модела.

Оказва се, че човек много лесно може да вдъхне нов живот на стария скрин и да му придаде весела визия.


Източник: diynetwork.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, скрин, обновяване на скрин

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg