фирми продукти
представяме
работа
 
Как да проектираме интериора на малкия хол

Всички малки стаи са предизвикателство за интериорните дизайнери, но тъй като холът е едно от помещенията, в които прекарваме най-много време, задачата става още по-трудна. Как да направите помещението едновременно просторно и в същото време да разполагате с достатъчно мебели? Какви мебели да изберете и къде да ги поставите? Ето 11 дизайнерски съвета, с които ще извлечете максимума от пространството, с което разполагате.

Използвайте тапети и огледала

Как да проектираме интериора на малкия хол

Създайте фокусна точка и добавете дълбочина в интериора на малкия хол като поставите тапети на една от стените. Декорирайте стената с огледало, което ще създаде илюзия за пространство и реално ще увеличи количеството светлина в помещението.

Скрито пространство за съхранение

Как да проектираме интериора на малкия хол

Изберете функционални мебели с опция за съхранение, които ще ви помогнат да ограничите безпорядъка. Опитайте със сандък вместо масичка за кафе или табуретка с място за съхранение. Ако помещението позволява, бихте могли да включите малък скрин с чекмеджета вместо конзолна маса.

Изберете малки мебели

Не е задължително холът ви да е обзаведен с огромен диван и масивни кресла. Ако в магазините за мебели не намерите подходящо обзавеждане, посетете някой антикварен магазин – те са пълни с малки по размер мебели, които са подхождали на жилищата с малки стаи в миналото.

Погледнете нагоре

Как да проектираме интериора на малкия хол

Ако малкият ви хол е с висок таван, трябва да се възползвате от възможността да декорирате стените. Въпреки че това няма да ви осигури допълнителни места за сядане, ще създаде илюзия за по-голямо пространство.

Изпълнете ъгъла

Ако холът ви разполага с малко ъглово пространство, най-добрият вариант е да поставите ъглов диван, който изцяло да го запълни. Това може би ще ви се стори нелогично на фона на казаното дотук, но истината е, че подобен диван може да побере много хора и в същото време стои по-прибрано в сравнение с варианта с няколко по-малки по размер мебели.

Малък диван

Как да проектираме интериора на малкия хол

В някои помещения просто няма как да се постави голям диван. В такива случаи опитайте с малък диван за двама с изчистен дизайн и открити крака, за по-ефирен вид.

Диван без облегалка

Как да проектираме интериора на малкия хол

Понякога най-добрата позиция за дивана не е до стената, а в средата на помещението. Диванът без облегалка е идеалният вариант в този случай, защото може да се използва и от двете страни, а това е сериозно преимущество в малкия хол.

Добавете растения

Също като тапетите и огледалата, цветята са страхотен начин да създадете дълбочина в интериора. Най-добрата позиция за растенията в малкия хол е в някой ъгъл, близо до кресло или диван.

Голяма секция

Как да проектираме интериора на малкия хол

Вместо да запълвате пространството с няколко малки модула, изберете една голяма секция, в която да има място за всичко – от телевизора и книгите, до малко работно бюро.

Пропуснете дивана

Кой казва, че в хола задължително трябва да има диван. Ако размерът на помещението не ви позволява поставянето на диван, четири кресла и малка масичка за кафе също ще свършат работа.

Невидими мебели

Как да проектираме интериора на малкия хол

Прозрачните мебели от пластмаса или стъкло буквално изчезват на фона на останалата част от обзавеждането.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, хол, съвети за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg