фирми продукти
представяме
работа
 
Преобразете старите алуминиеви столове

Сгъваемите столове с алуминиева рамка са идеални за градината или терасата. Проблемът е, че след няколко години употреба текстилната им част се протърква, започва да се къса и, въпреки че алуминиевата рамка си е напълно здрава и функционална, те стават абсолютно неизползваеми. Не бързайте обаче да ги изхвърляте, защото има начин да ги реновирате с помощта на обикновен шнур. Вижте как.

Преобразете старите алуминиеви столове


Необходими материали:

- алуминиева рамка от стол
- отвертка
- цветен шнур
- ножици

Преобразете старите алуминиеви столове


Инструкции:

Преобразете старите алуминиеви столове

Първо премахнете старата текстилна част на стола. Срежете плата, след което използвайте отвертката, за да развиете винтовете, с които платът е хванат за рамката.

Преобразете старите алуминиеви столове

Решете с кой шнур ще започнете, завържете го със здрав възел за рамката на седалката, като оставите около 12 см от края на шнура и започнете да го увивате около седалката и облегалката на рамката, докато се образува плътна основа за тъкане като тази от снимката.

Преобразете старите алуминиеви столове

Ако шнурът ви свърши, го завържете за друг шнур и продължете по същия начин. Бихте могли да изберете шнур в различен цвят - допълнителният цвят ще направи стола още по-интересен, така че дори и да няма нужда, може да смените шнура, за да се получи по-добър дизайн. На снимката по-горе виждате как трябва да изглежда столът, след като завършите тази операция.

Преобразете старите алуминиеви столове

След това започнете да тъчете с друг цвят шнур. Завържете го от едната страна на рамката и го прокарайте от задната страна на първите четири вертикални шнурчета, след което го извадете от предната част на стола и го мушнете зад последните четири шнурчета. Увийте го около другата страна на рамката и отново го прекарайте през вертикалните шнурчета по същия начин.

Преобразете старите алуминиеви столове

Увийте около другата страна на рамката и пак го прекарайте през вертикалните шнурчета, само че този път вместо през първите и последните 4 го прекарайте през първите и последните 6.

Преобразете старите алуминиеви столове

Продължавайте да тъчете напред и назад, като всеки път увеличавате с две шнурчетата, през които промушвате - така ще се получи триъгълна шарка като тази тук. Когато стигнете до върха на триъгълника, срежете шнура, вържете го за рамката и започнете по идентичен начин да тъчете, само че с друг цвят шнур.

Преобразете старите алуминиеви столове

Ето така трябва да изглежда вашият стол, когато приключите с тъкането. Стърчащите краища на шнуровете бихте могли да подпъхнете между другите шнурове, така че да не се виждат.

Преобразете старите алуминиеви столове

Естествено вашите столове няма да са напълно еднакви с този от снимката. В зависимост от големината на рамката и дебелината на шнура се получават различни триъгълници. Ако пък тази шарка не ви допада, бихте могли да си измислите ваша собствена шарка или да импровизирате и да видите, какво ще се получи.


Източник: abeautifulmess.com







15 октомври 2014 16:12 | стол
От: ella
Имах нужда от тази идея. Навреме е! Благодаря!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
направи си сам, столове, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg