фирми продукти
представяме
работа
 
8 бързи начина да подобрите вида на кухнята си

Само с няколко най-обикновени промени можете да накарате кухнята си да изглежда свежа и нова. Начините, по които бързо и лесно ще подобрите вида на кухнята, са най-разнообразни – от смяна на щорите до избор на нови дръжки за шкафчетата. Ето няколко идеи за дизайна на кухнята, които ще освежат сърцето на дома ви.

1. Използвайте ограниченото пространство възможно най-добре

8 бързи начина да подобрите вида на кухнята си

Един от начините да накарате една малка кухня да изглежда по-голяма, е като комбинирате мебели в по-светъл цвят с по-тъмен плот. Боядисайте стените в пастелни цветове и използвайте стъклени плоскости и неръждаема стомана, тъй като те отразяват светлината и по този начин помещението ще изглежда по-голямо и светло. В изключително мънички стаи използвайте възможно най-малко шкафове по стените, за да се освободи място.

2. Сменете работните повърхности

Ако нямате много средства, а искате модерни работни повърхности, то висококачественият ламинат предлага отлични качества на достъпна цена и е широко разпространен. Освен това произведените от човека синтетични плотове и плотовете, в които се използва и камък, също са на разумни цени. Ако искате да заложите на по-скъпи варианти, можете да помислите за гранит, неръждаема стомана, камък или дори плочи от шисти.

3. Помислете колко неща побират кухненските шкафове

8 бързи начина да подобрите вида на кухнята си

Използвайте максимално пространството в кухнята с високи шкафове, които да скрият големи, обемисти предмети като дъската за гладене или прахосмукачката. Шкафовете за храна и по-дълбоките чекмеджета също са отличен начин да оползотворите максимално мястото за съхранение.

4. Сами си направете щори за кухнята

8 бързи начина да подобрите вида на кухнята си

Пердетата задържат влага и трудно изсъхват. Затова кухненските щори са перфектното решение и се предлагат в голяма гама от размери, форми и дизайн. Защо обаче не използвате въображението си и не си направите щори сами? Много е важно правилно да измерите прозореца, преди да си купите или направите кухненска щора.

5. Обновете кухненското осветление

8 бързи начина да подобрите вида на кухнята си

Съществуват най-различни варианти за осветление в кухнята, затова помислете внимателно, преди да направите своя избор. Ярките светлини са най-подходящи за кътчето, където готвите, за да можете да виждате добре какво правите. По-приглушената светлина създава по-меки отблясъци и е добре да се поставя над масата или плота за хранене.

6. Сменете кухненския под


8 бързи начина да подобрите вида на кухнята си

Сменяйки пода на кухнята, веднага ще обновите цялостния й вид. Кухненските подове трябва да бъдат устойчиви, практични и лесни за почистване, но това не пречи да изглеждат страхотно. Хората често избират винил, но можете да се спрете на камък, шистови плочи, ламинат, керамични плочки или дори каучук.

7. Помислете за поставяне на кухненски остров

8 бързи начина да подобрите вида на кухнята си

Ако е в правилната форма и размер, кухненският остров ще създаде допълнително място за съхранение и плот, който да използвате. Освен това с него ще поставите акцент, а ако добавите и няколко високи стола, ще го превърнете в уютно място за хапване.

8. Освежете стените

Ярките плочки в предпочитан от вас десен, стикерите за стени и модерните шаблони могат да добавят цвят към стените и да ги направят по-интересни. Защо не внесете индивидуалност със семеен фото колаж? Или пък покрийте стената с черна боя, така че лесно да оставяте бележки или списъците за пазаруване.


Източник: uktv.co.uk







26 април 2017 12:51 | общовалидни съвети
От: comfort.bg
Съветите в статията са приложими както за големи, така и за малки кухни. Повечето от идеите могат да бъдат осъществени в типично българска панелна кухня с приобщен балкон, в която освен за кухненски шкафове има място и за трапезна маса и даже за малък островен шкаф. Разбира се, за да се оползотвори максимално пространството, е най-добре кухненските мебели да са по поръчка.
26 април 2017 11:54 | чудесно
От: Маринова
Всичко е прелестно - и снимките, и съветите, но... това са огромните кухни на американските къщи, каквито у нас имат малцина. Дали няма да ни е по-полезно да покажете нещо българско?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, идеи за кухнята, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg