фирми продукти
представяме
работа
 
Как да декорираме абажура с плат

Искате да внесете повече индивидуалност в интериора на едно помещение? Декорирайте абажура на настолната лампа с плат – създавайки ярък акцент ще промените излъчването на целия интериор. Изберете плат, който вече присъства в помещението под една или друга форма, а ако искате да отидете още по-далеч, декорирайте и основата на лампата. Проектът е наистина много лесен, но за всеки случай вижте подробните инструкции.

Как да декорираме абажура с плат


Необходими материали:


- абажур
- плат
- лепило спрей
- изтриваема писалка за плат или креда
- назъбена ножица

Как да декорираме абажура с плат


Инструкции:


Как да декорираме абажура с плат

Изгладете плата много добре, за да изчезнат всички гънки и набръчкани участъци. Поставете плата на маса или друга равна повърхност и плъзнете абажура по него, за да очертаете необходимото ви парче плат. Уверете се, че парчето плат ще покрие цялата повърхност на абажура плюс няколко допълнителни сантиметра, преди да пристъпите към рязането. В някои случаи е по-удачно да плъзгате абажура диагонално на парчето плат, за да използвате максималната дължина. Очертайте повърхността на абажура с креда. Предвидете 5 см допълнително плат за подгъва както от долната, така и от горната част на абажура и очертайте още една линия, по която ще изрежете плата. Уверете се, че двете линии са прави и са разположени на равни разстояния една от друга. Отрежете горната и долната страна на плата с назъбена ножица – това ще осигури красив вид на подгъва от вътрешната част на абажура. Там, където двата края на плата ще се срещнат върху лицевата час на абажура отрежете с нормална ножица, за да стане преходът по-незабележим.

Как да декорираме абажура с плат

Използвайте лепило под формата на спрей, за да прикрепите плата към абажура. Напръскайте с лепилото както плата – от вътрешната част, така и абажура. Поставете плата на равна основа и плъзнете по него абажура по начина, по който сте го плъзнали, докато сте очертавали. Подгънете стърчащия плат в долната част и леко го притиснете с ръце, докато залепне за вътрешната част. Ако е необходимо, използвайте допълнително лепило.

Как да декорираме абажура с плат

За да застъпите краищата на плата, първо залепете единия, след което с помощта на парче картон измерете повърхността, в която ще се застъпят с другото парче. Напръскайте зоната с лепило и притиснете другия край на плата. В горната част на абажура ще е необходимо да направите няколко разреза на плата, при телчетата на рамката на абажура, след което залепете плата по същия начин. Използвайте отново назъбената ножица, за по-красиви ръбчета. Оставете абажура да изсъхне за няколко часа.

Как да декорираме абажура с плат

След като абажурът изсъхне, може спокойно да го поставите на лампата и да му се порадвате.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
абажур, декорация на лампа, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg