фирми продукти
представяме
работа
 
Холна маса от палет с метални крачета

Направете си евтина модерна маса в индустриален стил, използвайки стар палет и метални крачета, за да придадете стил и характер на дневната си. Тази масичка за кафе е идеална за хората, които обичат да рециклират и майсторят разни неща. Масата осигурява и допълнително пространство за съхранение на книги и списания, а и е много удобна за дистанционните. Проектът е стилен и лесен, а изпълнението му няма да ви отнеме много време – около един час, ако сте сръчен, и най-много два, ако сте начинаещ майстор.

Холна маса от палет с метални крачета

Необходими материали:
- палет
- трион
- чук
- лост
- дрелка
- метални крачета
- лак за дърво
- четка

Холна маса от палет с метални крачета

Как да я изработите:

Холна маса от палет с метални крачета

Започнете като почистите добре палета с влажна кърпа, за да премахнете праха и различните замърсявания, след което определете големината на бъдещата ви маса. Ако палетът е по-голям, ще се наложи да го разрежете с помощта на триона. Ако палетът е с идеална големина, ще си спестите доста от усилията по рязане и оформяне.

След като палетът вече е придобил желаната от вас големина, е време да коригирате неговите несъвършенства. Повечето палети са изработени от парчета от предишни палети, като между някои дъски има повече, а между други по-малко разстояние. За да коригирате това, ще се наложи да разковете някои от дъските и да ги заковете на друго място, така че да се получи плътна конструкция. Внимавайте докато разковавате дъските, защото дървото може да се счупи, особено ако е много сухо, а една счупена дъска не става за нищо и ще са наложи да я изхвърлите.

Холна маса от палет с метални крачета

Използвайте дъските от отрязаната част от палета, а ако нямате, е добре да се снабдите с няколко допълнителни – евентуално от друг стар палет. В долната част на палета задължително поставете две дъски една до друга, за да може върху тях да монтирате основите на краката на масичката. Монтирайте краката на масичката в четирите ъгъла на палета, като предварително пробиете отвори за винтовете. 

След като сглобите масата, нанесете един или два слоя безцветен лак за дърво и оставете да изсъхне преди да внесете масата в помещението. Ако дървесината е много груба, бихте могли да я изшкурите предварително, но пък суровият вид на материала засилва индустриалното излъчване на масата и ще придаде повече стил и характер на дневната ви.

Холна маса от палет с метални крачета

След като масата изсъхне, може спокойно да я разположите до дивана в дневната си, да подредите няколко книги или списания на рафтчето отдолу и да поставите красив акцент отгоре.

Холна маса от палет с метални крачета


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
холна маса, маса от палет, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg