фирми продукти
представяме
работа
 
Бразилско жилище с индустриално излъчване

Това малко бразилско студио е реновирано в продължение на 10 години. Причината за дългия ремонт е лошото състояние, в което се е намирала сградата, и нуждата от много ремонтни дейности.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Електроинсталацията е била изградена наново, пукнатините били запълнени, а някои от стените били изцяло разрушени, за да се изградят отново. След като големите проблеми били преодолени, архитектът решил да се съсредоточи върху малките детайли. Били изградени бетонна маса и пейка във всекидневната, както и столчета с бетонна основа – устойчиви и в същото време забележителни елементи, които придават собствен стил на жилището, достатъчно издръжливи и неизискващи почти никаква поддръжка.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Диванът се простира от едната до другата стена и е покрит с два текстилни матрака в черен цвят, запазващи цялостния изчистен силует на интериора и перфектно вписващи се в цветовата схема на помещението. Стъкленият полилей, рошавият килим и декоративните възглавнички не са типични за индустриалния стил, но разчупват стандартните стереотипи и допълнително обогатяват излъчването на помещението.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Електрическата инсталация не е скрита зад мазилка, което засилва индустриалното излъчване на интериора. Особено силно е нейното въздействие в стаята за гости, където външните тръби са основен елемент от декорацията. Въпреки това всяко помещение по един или друг начин излъчва уют и топлина. Някои го постигат благодарение на пухкав килим, други - с дървени греди по тавана, трети - с цветни мебели, а четвърти - с интересни шарки.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Черните мебели и преградни стени придават луксозно излъчване на индустриалното жилище.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Модерният стол от метални тръби и черна кожа много добре се вписва в стила на черните стени и откритата електроинсталация, докато дървената масичка и килимът създават баланс както по отношение на цветовете, така и по отношение на текстурите и материалите.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Малката кухня има бетонна подова настилка с гумено покритие. Въпреки че е тясно, помещението изглежда уютно и стилно благодарение на геометричните мотиви по стените и минималистичната цветова палитра.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Спалнята е едно от най-приветливите помещения в жилището, което се дължи на топлите материали и текстури. Ниският дървен таван създава неповторимо усещане за уют, а червените акценти внасят енергия в неутралната цветова схема. Въпреки тях обаче помещението не е загубило индустриалното си очарование. Електрическата система и свързаните към нея стенни осветителни тела придават декоративна графичност на сивата стена, кореспондирайки си с индустриалните метални дограми и оребрените сиви куфари.

Бразилско жилище с индустриално излъчване

Спалнята за гости изпъква с удивително аскетичния си интериор и тъмната цветова схема. Помещението щеше да е доста мрачно, ако не бяха големите прозорци, заемащи цялата външна стена.
 

Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, реновация, индустриален стил

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg