фирми продукти
представяме
работа
 
Ръчно изработена закачалка във формата на дърво

Първоначално закачалките във форма на дърво били създадени като част от еко стила в интериорния дизайн. Впоследствие те стават все по-популярни и днес са често срещан елемент в интериора на детската стая или антрето. Разбира се, бихте могли да си купите подобна закачалка от магазин за обзавеждане, но ако ви допада изпълнението на подобни проекти и разполагате с необходимите инструменти, не е никак трудно да си я изработите и сами. С тази закачалка не само ще си спестите пари, но и време в търсене на модела, който да подхожда както на стила, така и на цветовата гама на детската стая. Вижте какво ще ви е необходимо и как да я изработите.

Ръчно изработена закачалка във формата на дърво

Необходими материали:
- шперплат
- хартия за шаблон
- метални профили за ъгли с винтове
- дървени дръжки с винт
- трионче
- четка и боя
- отвертка
- ножица
- молив
- шкурка

Как да я изработите:

Нарисувайте шаблон на дърво с корона, клони и ствол. Постарайте се двете му страни да са сравнително симетрични и да използвате предимно заоблени линии. Ако ви е трудно да ги направите симетрични, бихте могли да нарисувате само едната страна и да я използвате като шаблон, за да очертаете другата страна на дървото. Отрежете шаблона и го използвайте, за да очертаете две дървета върху шперплатовите плоскости.

Начертайте тънка линия в централната част на дърветата от шперплат с дебелина 7-8 мм. Изрежете част от тази линия от средата до върха на едното дърво и от средата до основата на другото – тези прорези ще ви послужат като жлеб, за да може да сглобите по-късно дърветата в една цяла конструкция.

Изшкурете добре двете части на дървото и боядисайте с цветове по избор.

Изчакайте боята да изсъхне добре и сглобете двете части на дървото чрез предварително създадените жлебове. За допълнителна здравина в основата на ъглите между четирите страни на дървото монтирайте метални скоби.

От остатъците от шперплат изрежете малки цветя и листа, изшкурете ги добре, боядисайте ги и ги прикрепете към дървените закачалки, след което монтирайте самите закачалки на короната на дървото.

И ето че закачалката за вашите деца е готова. Бихте могли да я поставите в ъгъла на детската стая или в антрето. Сега децата ви вече няма да захвърлят връхните си дрехи където им попадне с оправданието, че не стигат закачалката и ще се научат да подреждат вещите си.

В този случай закачалката е за деца, но ако е по-голяма, тя може да се превърне в страхотен елемент на интериора на антрето или дори спалнята ви.


Източник: interiorholic.com







Няма коментари


ключови думи
закачалка, закачалка дърво, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg