фирми продукти
представяме
работа
 
10 идеи за барбекю на двора

През лятото всички, които разполагат с двор и градина, предпочитат да прекарват свободното си време там. Разбира се, човек не може да живее само от чист въздух и слънчева светлина и в един момент огладнява. Храната, приготвена на огън, е една от най-вкусните, а готвенето на открито е истинско забавление. Ако все още нямате външна зона за готвене с барбекю, сега е моментът да си направите. Ето и няколко идеи.


Барбекю с бар

10 идеи за барбекю на двора

Да наблюдавате целия процес по приготвянето на храната и да комуникирате с готвача си е част от удоволствието. В този случай барбекюто е оформено като разкошен П-образен каменен бар, в едната част на който са поставени високи столове и плотът може дори да се използва като маса за хранене.


Модерни акценти

10 идеи за барбекю на двора

Много от външните кухненски зони са изградени от дървесина и камък, но модерният стил изисква по-лъскави материали, като неръждаема стомана например. Това барбекю е вградено в бар с плот от неръждаема стомана и като допълнителна функционалност са добавени два метални бар стола.


Добавете работен плот

10 идеи за барбекю на двора

Независимо дали ще инсталирате вградена мивка или просто допълнителен плот, това ще превърне обикновеното барбекю във външна кухня. Осигурете си достатъчно голям работен плот и няколко шкафа за съхранение на прибори и съдове, за да улесните работата си и да не тичате до вътрешната кухня всеки път, щом нещо ви потрябва.


Осигурете си сянка

10 идеи за барбекю на двора

Свободностоящият слънчев чадър е доста по-практичен от този с фиксирана позиция, защото може да го местите там, където ви е необходим, например до барбекюто, докато готвите, и след това до масата за хранене.


Позиционирайте барбекюто далеч от къщата


10 идеи за барбекю на двора

Позиционирайте барбекюто и масата за хранене далеч от къщата. Това може да е леко неудобно, но пък ще придаде романтично очарование на цялото преживяване. Възползвайте се от място със специална атмосфера в отдалечено кътче от градината или такова с хубава гледка.


Поставете покрив

10 идеи за барбекю на двора

Обмислете поставянето на покрив или навес, който ще предпази барбекюто ви, в случай че завали, и няма да провали обяда или вечерята ви. Покривът трябва да е на достатъчно голямо разстояние от барбекюто, за да се елиминира възможността от запалване.


Гответе в лагерен стил

10 идеи за барбекю на двора

Ако си падате по къмпинги и лагерни огньове, е най-добре да забравите за барбекюто и да си изградите огнище със скара, подходящо за приготвяне на храна.


Сервизен прозорец

10 идеи за барбекю на двора

Ако барбекюто ви се намира близо до вътрешната кухня, сигурно ще ви е доста удобно да си изградите подобен сервизен прозорец, през който да ви подават разни неща, и който освен това може да се използва и като бар.


Помислете за малък хладилник

10 идеи за барбекю на двора

Ако често използвате външната кухня, няма да е лошо да добавите малък хладилник, в който да държите свежите продукти.


Пестете пространството

10 идеи за барбекю на двора

Ако дворът ви е малък, изберете мебели, които не заемат много пространство. Тясна и дълга маса с пейки е идеалният вариант. Тя не заема много място, но пък за сметка на това събира много хора.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
барбекю, барбекю на двора, идеи за двора

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg