фирми продукти
представяме
работа
 
Завивка от парченца плат

Вероятно сте запознати с американската традиция да се изработват завивки от различни парченца плат. Обикновено тези завивки се шият от всички жени в семейството по случай важни събития в живота, като например сватба. Вижте как и вие можете да си изработите подобна стилна и топла завивка, която освен че ще краси спалнята ви, ще ви топли през студените зимни нощи.

Завивка от парченца плат

Необходими материали:
- платове с различни шарки за лицевата част
- едноцветен плат за задната част
- вата или бархетен плат
- картонени квадрати за шаблон
- ножица или ротационен нож
- конци в подходящи цветове
- шевна машина

Завивка от парченца плат

Инструкции:

Завивка от парченца плат

Направете си квадратен шаблон от картон, с чиято помощ лесно ще можете да изрежете всички парченца плат. В този случай страната на квадрата е с дължина 18 см, но вие бихте могли да използвате по-малък или по-голям в зависимост от предпочитанията ви.

Завивка от парченца плат

Изрежете 36 квадрата от платовете за лицевата част с дължина на страната 18 см, още 36 парченца от едноцветния плат за задната част със същата големина и 36 квадратни парчета от ватата или бархетния плат с дължина на страната 14 см – за тях също е добре да си изработите шаблон от картон.

Завивка от парченца плат

Зашийте трите вида плат един за друг като сандвич, поставяйки бархетния плат между другите платове. Позиционирайте бархетния плат в средата и направете два диагонални шева от край до край.

Завивка от парченца плат

Вече разполагате с 36 отделни парчета, които трябва да сглобите в едно цяло. Поставете квадратите на равна повърхност и пробвайте различни варианти на разположение, докато не постигнете желаната композиция. Бихте могли да снимате с мобилния си телефон различните варианти, за да можете след това да ги сравните и да решите кой ви харесва най-много.

Завивка от парченца плат

След като решите как искате да изглежда вашата завивка, започнете да зашивате парченцата едно за друго, като стърчащите краища плат трябва да останат от лицевата страна. Зашивайте парченцата в редица по 6, след което зашийте 3 редици една за друга. Така ще получите двете половини на завивката, които да зашиете една за друга.

Завивка от парченца плат

След като ушиете завивката, подгънете външните краища около 3 см към лицевата част и изгладете с ютия, за да се получи хубав ръб.

Завивка от парченца плат

Завивка от парченца плат

Зашийте получения подгъв на около сантиметър от края на завивката, след което нарежете стърчащите краища на малки реснички - колкото по-малки, толкова по-добре. Повторете същия процес и със стърчащите краища по цялата лицева част на завивката, след което я изперете един или няколко пъти, за да придобият краищата оръфан вид. Когато постигнете нужния ефект, оставете да изсъхне.

Завивка от парченца плат

Виждате, че някои от квадратите не са идеално прави, както и някои от шевовете, но това всъщност придава допълнително очарование на завивката.


Източник: dreamalittlebigger.com







Няма коментари


ключови думи
завивка, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg