фирми продукти
представяме
работа
 
Фън шуй за офиса

Всеки би искал да е продуктивен на работното си място, независимо дали офисът му се намира в огромна бизнес сграда или в дрешника в коридора. Независимо от това колко обичате работата си, атмосферата на работното място е от решаващо значение за работния процес и вашия успех. Съветите на фън шуй може би са това, от което имате нужда, за да превърнете офиса си в перфектното кътче за работа.

Фън шуй за офиса

Когато избирате мястото за домашния си офис, гледайте то да е разположено максимално далеч от спалнята. Всъщност ще е най-добре домашният ви офис да разполага с отделен вход, въпреки че невинаги това е удобно.

Фън шуй за офиса

Нека работният ви стол не стои директно срещу вратата, защото така негативната енергия ще се насочи право към вас. Вместо това завъртете стола на една страна – така тя ще ви подмине.

Фън шуй за офиса

Поставете голямо и силно растение в офиса си. То ще поеме негативната енергия, ще насити помещението с кислород и ще създаде приятна атмосфера за работа.

Фън шуй за офиса

Разположете работното бюро далеч от вратата, така че гърбът ви да не сочи към нея. Тази позиция е доминираща според фън шуй и привлича успеха.

Фън шуй за офиса

Ако условията са такива, че се налага да седнете с гръб към вратата, може да намалите негативния ефект, като поставите огледало или някаква друга огледална повърхност, в която да се отразява вратата и да ви позволява да я виждате по всяко време.

Фън шуй за офиса

Не е желателно бюрото ви да гледа към нечие друго бюро, тъй като това води до конфронтация и спорове.

Фън шуй за офиса

Бюрото ви не трябва да гледа към стена. Ако няма как да избегнете това, направете стената невидима, като я украсите с произведения на изкуството, тапет или други вдъхновяващи изображения.

Фън шуй за офиса

Създайте акцент в интериорното пространство. Това е важно за всяко едно помещение, не само за офиса. По този начин цялата енергия се насочва в една посока, а не се разпилява безразборно в пространството.

Фън шуй за офиса

Дръпнете щорите и пердетата – позволете на естествената светлина да озари работното пространство. Проучванията показват, че наличието или отсъствието на естествена светлина директно се отразява на удовлетвореността от работата.

Фън шуй за офиса

Флуоресцентните лампи не са добър вариант за работното помещение. Ако не разполагате с друг вид осветление, обмислете варианта да си вземете една или две настолни лампи – те ще създадат по-приятна и подходяща за работа светлина.

Фън шуй за офиса

Ако в офиса ви има повече от една врата, например врата на тераса, двете врати не трябва да са отворени по едно и също време, защото според фън шуй така парите не се задържат.

Фън шуй за офиса

Ако се налага да бъдете креативни в работата си, поставете бюрото си в северната или западната част на офиса.

Фън шуй за офиса

Не забравяйте да приложите принципа на ин и ян в интериора на работното си пространство. Комбинирайте светли и тъмни цветове, меки и твърди материи, гладки и грапави повърхности. Това ще създаде спокойна атмосфера и ще увеличи вашата продуктивност.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
фън шуй, офис интериор, работен кът

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg