фирми продукти
представяме
работа
 
Параван от картонени тръби

Декоративните разделители на пространството са добре познато решение при големите помещения. Но когато става въпрос за малки стаи, повечето техники за отделяне на пространството не са много подходящи. В подобни помещения е по-добре да се използват леки конструкции, които не заемат излишно място. И тук се появява другият проблем. Готовите интериорни разделители невинаги пасват на вашия интериор и в повечето случаи са толкова скъпи, че се отказвате от покупката им.

Параван от картонени тръби

Винаги обаче съществува възможност сами да си изработите интериорен разделител от подръчни средства, като например този параван от картонени тръби. За да си направите такъв интериорен разделител, не се изискват някакви специални умения, всичко е лесно и просто. Относно стойността на материалите – с малко повече находчивост проектът може да ви излезе почти без пари. С картонени тръби като тези можете да се сдобиете от всеки магазин за платове – обикновено ги изхвърлят, след като платът свърши. Ако вече нямате търпение да прочетете как да си изработите подобен параван, вижте какво ще ви е необходимо.

Необходими материали:
- картонени тръби – 16-20 броя
- здраво канапено въже
- молив
- ножица или макетно ножче
- метър
- дрелка

Параван от картонени тръби

Как да го изработите:

Отрежете тръбите с желаната от вас височина. Можете да ги направите с еднаква височина или с различна, както е в този случай. Параванът с различни по дължина тръби безспорно изглежда доста по-атрактивно, така че нашият съвет е да изберете този вариант. Ако тръбите са прекалено твърди и ви е трудно да ги отрежете с ножица, опитайте с остро макетно ножче или малко трионче.

Подредете тръбите в редица, като ги подравните в долния край, където ще е основата на паравана. Ако дебелината на тръбите е различна, е по-добре да ги редувате, за да не се получи така, че в единия край да има само дебели тръби, а в другия - тънки.

Измерете 20 см от долния край на тръбите и отбележете мястото, където ще пробиете първите отвори за въжето. След това измерете още 60 см от първата маркировка и отново отбележете мястото. Измерете още 60 см от втората маркировка и поставете третата маркировка. Ако вашите тръби на са толкова дълги, естествено тези размери няма да са същите, но идеята е да се поставят три маркировки на равни разстояния една от друга.

Маркирайте всяка една от тръбите, след което пробийте отвори на съответните места с помощта на дрелка. Свредлото трябва да влезе от едната страна на тръбата, да мине през центъра й и да излезе от другата – точно по диаметъра на тръбата. Използвайте ниска скорост, за да направите по-прецизни отвори. Поставете картонените тръби на дървено трупче, за да не нараните повърхността, върху която работите.

След като пробиете всички тръби, прекарайте въжето през всяка редица от отвори и направете груби възли в края, които да укрепят конструкцията. По желание бихте могли да боядисате или декорирате по някакъв начин готовия параван.


Източник: interiorholic.com







Няма коментари


ключови думи
параван от тръби, параван, интериорни идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg