фирми продукти
представяме
работа
 
Реновирана къща в Мелбърн

Този модерен дом със скандинавски интериор се намира в предградието Елууд в Мелбърн, Австралия. Всъщност сградата е доста стара и за да придобие настоящия си вид, е претърпяла голям ремонт, както и допълнително разширение. Към задната част на къщата са пристроени нова кухня, всекидневна и трапезария на първия етаж, както и две допълнителни спални и офис.

Реновирана къща в Мелбърн

Старата всекидневна сега е превърната в семейна стая с голяма библиотека. Обзавеждането включва метални столове, постлани с бяла агнешка кожа, малка масичка с форма на барабан в изумруденозелен цвят, килим на черни и бели райета, подова настилка от светла дървесина и стени в бледосини тонове.

Реновирана къща в Мелбърн

Черната подова лампа и окаченото на тавана спотово осветление в индустриален стил балансират орнаментите по первазите и тавана.

Реновирана къща в Мелбърн

Основната спалня, също разположена в оригиналната част от сградата, гледа към предния двор, а стилът й почти не е променен. Запазени са както орнаментираният таван, така и цветните стъкла на еркерния прозорец.

Реновирана къща в Мелбърн

За да не се претрупва помещението с прекалено много детайли, останалата част от стаята е възможно най-семпла, само с най-необходимите елементи: легло, нощни шкафчета и лампи.

Реновирана къща в Мелбърн

Въпреки че повечето стари сгради не разполагат с много място за гардероби, архитектите са се погрижили да осигурят малко гардеробно помещение, достатъчно голямо, за да побере и стол.

Реновирана къща в Мелбърн

Основната спалня разполага със собствена баня, но отделно от нея има още една баня, разположена под стълбите, обзаведена с конзолна мивка, тоалетна и душ. Банята е изцяло бяла и много светла.

Реновирана къща в Мелбърн

Новопостроената част на къщата включва всекидневна зона, кухня и трапезария. Помещението гледа към задния двор на къщата, а стъклените плъзгащи се врати създават усещане за сливане между външните и вътрешните пространства.

Реновирана къща в Мелбърн

Кухнята е разположена в единия край на всекидневното пространство и впечатлява със своя семпъл, но функционален дизайн. Фурната и котлоните са вградени в малката ниша между кухненските шкафове, а мивката е разположена в кухненския остров. Белите мебели и изчистеният дизайн създават усещане за лекота и ненатрапчивост.

Реновирана къща в Мелбърн

Зад черната врата в провинциален стил са разположени още няколко кухненски шкафа и допълнителен работен плот.

Реновирана къща в Мелбърн

С толкова много място за съхранение, дизайнерите са си позволили да жертват част от кухненските шкафове, за да има място за уникалната газова печка с две фурни, четири котлона, плот за подгряване и какво ли още не.

Реновирана къща в Мелбърн

От страната на всекидневната кухненският остров се разделя на бар с две места за сядане и още един шкаф, което внася нотка асиметрия в дизайна. Разположената до кухнята дневна зона с мека мебел продължава тенденцията за асиметричност с двете малки масички, еднакви по дизайн, но с различен размер.

Реновирана къща в Мелбърн

Основният акцент в зоната на дневната е огромният диван в тъмносиньо, който запълва голяма част от пространството и изпъква визуално на фона на останалите елементи в неутрален цвят. Зад зоната на дневната се намира трапезарията.

Реновирана къща в Мелбърн

Трапезарията е обзаведена с голяма маса и 8 стола с различен дизайн, което създава усещане за непринуденост и всекидневен комфорт. Черният стол засилва това усещане и внася допълнителен цветови акцент.

Реновирана къща в Мелбърн

Над всекидневната зона в новата част от къщата е създадена стая за игра. Бялата и светла, постланата със зелен килим стая създава усещане за външна площадка за игри.


Източник: trendir.com







Няма коментари


ключови думи
интериорен дизайн, скандинавски интериор, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg