фирми продукти
представяме
работа
 
Пасторален минимализъм в Апалачите

Архитектът на този дом смята, че дизайнът на една къща трябва да съответства на природата и земята около нея. Когато за пръв път видял терена за тази къща, решил, че трябва да създаде дом, който така да се впише в пейзажа, че хората, които минават край него, да се чудят колко ли е стара сградата.

Пасторален минимализъм в Апалачите

Местната дървесина е избрана за основен строителен материал: кипарис за малката постройка и кедър за голямата къща.

Пасторален минимализъм в Апалачите

Имотът е заобиколен от ограда в рустикален стил, също изработена от местен вид дървесина, която много добре се вписва в пейзажа и отговаря на естетичните възгледи на дизайнера. Перголата е изработена от същия вид дървесина и осигурява сянка през горещите дни.

Пасторален минимализъм в Апалачите

В малката постройка се помещават стаичка за инструменти, склад за съхранение на дърва за горене, както и работен кабинет, който разполага с отделен вход от другата страна на сградата.

Пасторален минимализъм в Апалачите

Главната къща и допълнителната постройка са свързани посредством перголата, а земята около тях не е покрита с настилка, за да се запази рустикалното усещане. До перголата е засадена лоза, която след няколко сезона ще се увие около нея, осигурявайки защита от слънце и дъжд.

Пасторален минимализъм в Апалачите

Входната зона е минималистична и пълна със светлина. Единственият акцент в антрето е огромната делва, разположена от дясната страна на входната врата. Делвата не е случаен елемент – тя е дело на местен майстор, а поставяйки я при входната зона на своя дом, собственикът на къщата изразява желанието си за изграждане на интериор в модерен минималистичен стил, който обаче е запазил връзката с местната култура.
Подовете са покрити с дървесина от черешово дърво.

Пасторален минимализъм в Апалачите

При изграждане на интериорните пространства също са вложени предимно местни материали, а камъните за камината са добити от място, разположено в непосредствена близост до самата къща.

Пасторален минимализъм в Апалачите

Кухнята съчетава традиционни и модерни елементи. Висящите лампи и уредите от неръждаема стомана внасят индустриална нотка в традиционния стил на помещението. Според дизайнера, когато модерните детайли се комбинират с традиционни материали, красотата и на двата компонента изпъква по-добре. Кухнята е типичният пример за смесването на рустикалното и модерното.

Пасторален минимализъм в Апалачите

Смесвайки традиционното със съвременното, банята предлага класически елементи като свободно стоящата вана и модерни решения като стъклената преграда на душ зоната. Рафтът от неръждаема стомана под мивките позволява съхранението на кошници с козметика за баня, хавлии и други принадлежности.

Пасторален минимализъм в Апалачите

На закритата тераса до спалнята е изградена външна всекидневна зона, подходяща за събирания или почивка. Парапетът на терасата е същият като този на вътрешните стълби, което визуално свързва интериора с екстериора.

Пасторален минимализъм в Апалачите

Зад къщата, по протежение на склона, е изграден басейн и зона с шезлонги, откъдето се разкрива гледка към пасторалния пейзаж на долината. И тук отново доминира рустикалният стил на естествените камъни и елементите от дървесина.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
минимализъм, архитектура, архитектурен дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg