фирми продукти
представяме
работа
 
Проектирайте своята кухня като професионалист

Стаята, която изисква най-много внимание към детайла и наистина има нужда от персонален подход е кухнята. Всички мебели и електроуреди в кухнята трябва да са на правилното място, за да имате възможност лесно и удобно да се движите и работите. Ето защо най-доброто решение при обзавеждането на кухнята са мебелите по поръчка. Докато стигнете обаче до поръчването на мебелите, трябва да минете през етапа на проектирането, което не е лесно, особено ако ви е за пръв път. Проектирането и декорирането на интериорното пространство е нещо индивидуално. Всички мебели и разположението им трябва да отговарят на вашите нужди, което означава, че трябва добре да помислите, преди да преминете към поръчването. Наемането на специалист е добра идея, но той не би могъл да свърши всичко вместо вас. Така че, вместо да разчитате на помощта на някой друг, подредете добре мислите си и проектирайте обзавеждането на кухнята си като професионалист. Тези съвети може би ще ви помогнат.

Преценете пространството, с което разполагате

Проектирайте своята кухня като професионалист

Много важно е да определите, с колко място разполагате. Това ще ви помогне да вземете решение относно типа на мебелите, които ще поръчате, вида на електроуредите, тяхното разположение и т.н. Формата на стаята също е много важна. L-образната кухня изисква определен тип подредба на мебелите и уредите, докато U-образната – съвсем различна.

Помислете за бюджета

Проектирайте своята кухня като професионалист

Друг много важен детайл, на който трябва да обърнете внимание преди да започнете с проектирането на кухненското обзавеждане, е бюджетът. Опитайте се да заложите реалистичен бюджет и да се придържате към него. Така по-лесно ще можете да вземете решение относно мебелите, електроуредите, настилката и т.н. Направете предварителни изчисления относно стойността на цялото кухненско обзавеждане, за да добиете представа, какво ви предстои.

Скицирайте

Проектирайте своята кухня като професионалист

След като определите, какъв ще е стила и дизайна на вашите кухненски мебели, се опитайте да скицирате начина, по който си представяте бъдещата си кухня. На този етап ще започнете да мислите относно отделните детайли, като например, къде ще държите подправките, къде ще стоят съдовете и т.н. Това може донякъде да промени първоначалния ви план; могат да ви дойдат нови идеи относно разположението и дизайна на мебелите, така че не бързайте и добре обмислете всяка подробност, за да не съжалявате после.

Изберете материалите

Проектирайте своята кухня като професионалист

След като сте определили дизайна, типа и разположението на мебелите, е време да изберете материалите, от които ще бъдат изработени. Това е много важно по отношение на стила и излъчването на самата кухня. Например състарените покрития ще внесат рустикално излъчване в интериора на кухнята, докато гладките полирани повърхности ще й придадат модерен вид. Минималистичните покрития ще я направят да изглежда съвременна, а богатите на текстура и цвят материали ще създадат традиционна атмосфера. Изберете материали, цветове и текстури, които пасват на вашите предпочитания относно стила на интериора, за да създадете кухнята, в която ще се чувствате най-добре. Разбира се на финалния етап е добре да обсъдите идеите си с фирмата изпълнител, която сте избрали.

Това са накратко етапите, през които трябва да минете преди да пристъпите към поръчването на кухненските мебели. Виждате, че не е толкова трудно, пък и нито един професионалист няма да знае по-добре от вас, от какво имате нужда и как искате да изглежда вашата кухня.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, идеи за кухнята, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg