фирми продукти
представяме
работа
 
Кухненски гръб, декориран с боя

Кухненският гръб е едно от местата с много голям потенциал за декориране. Той може да се облепи с плочки, да се покрие с плоскост или да се боядиса. Хубавото на боядисания кухненски гръб е, че може лесно да се освежава или префасонира, без да се налагат мащабни ремонти и реконструкции. Вижте една страхотна идея за декориране на кухненски гръб с боя, която много лесно можете да осъществите и във вашата кухня.

Кухненски гръб, декориран с боя

Необходими материали:

  • бяла боя
  • грунд
  • бои в различни цветове – колкото повече, толкова по-добре
  • четки
  • бояджийско тиксо
  • линия

Как да го направите:

За да си осигурите перфектната основа за декориране, боядисайте повърхността с бяла боя. Ако боята, с която разполагате, не е особено покривна, ви съветваме да нанесете един слой грунд, преди да започнете реалното боядисване – така ще сте сигурни, че ще постигнете добър резултат.

Кухненски гръб, декориран с боя

Вземете обикновена линия и я облепете с бояджийско тиксо, както е показано на снимката – тя ще ви служи като шаблон.

Кухненски гръб, декориран с боя

След това облепете кухненския гръб с няколко хоризонтални успоредни лентички бояджийско тиксо, разположени на равни разстояния една от друга.

Кухненски гръб, декориран с боя

Използвайки линията, предварително отбележете с точици, местата, през които ще минат лентичките. Това доста ще улесни цялата процедура по лепенето.

Кухненски гръб, декориран с боя

Ако по кухненския гръб има контакти или ключове за осветление е добре да махнете горните им капаци, докато боядисвате, за да не ги изцапате. Ако не е възможно да ги махнете, ги облепете с предпазно бояджийско тиксо.

Кухненски гръб, декориран с боя

След като сте приключили с хоризонталните лентички, е време да поставите вертикалните. Поставяйте вертикалните лентички без никаква последователност – колкото по-малко мислите, толкова по-добре. Хубаво е да се получи раздвижена композиция, така че се опитайте да направите шаблона колкото се може по-разнообразен.

Кухненски гръб, декориран с боя

Сега идва най-забавната част - боядисването. Изберете контрастни цветове в наситени плътни нюанси, създаващи илюзията за истински плочки. В този случай са нанесени черен, сребрист, кафяв, бежов и тъмносин цвят. Използвайте бои, които са ви останали от други проекти, без да се притеснявате да комбинирате на пръв поглед несъвместими цветове. Добре е да включите както цветове, които пасват на интериора на кухнята, така и контрастни на тях цветове – за акцент. Препоръчваме ви да боядисвате с тънка четка, за да ви е по-лесно да не излизате извън контурите и да пестите от боята. Ако все пак излизате, не се притеснявайте, след като боята изсъхне ще махнете бояджийското тиксо и резултатът ще е перфектен. Боядисвайте всяко отделение с контрастен на съседното отделение цвят, за да се получи по-интересен резултат.

Кухненски гръб, декориран с боя

След като боята изсъхне, внимателно отлепете бояджийското тиксо и се насладете на страхотния резултат.


Източник: sawdustandembryos.com







Няма коментари


ключови думи
кухни, кухненски облицовки, идеи за кухнята

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg