фирми продукти
представяме
работа
 
Малка масичка с библиотека от макара

Ако обичате да четете и имате стотици книги, за които все не намирате място, този проект ще ви допадне. Малката кокетна библиотека побира доста книги и може да се постави в някой ъгъл в дневната, спалнята или дори коридора и да се използва като странична масичка или дори нощно шкафче. Ако не разполагате с подходяща макара, може да се сдобиете с такава, като посетите някой магазин за електроматериали. Макари като тази се използват за навиване на кабел, а след като кабелът се продаде, те са абсолютно непотребни и обикновено се изхвърлят.

Малка масичка с библиотека от макара

Необходими материали:
- макара
- 3 или 4 колелца
- дървени цилиндрични летвички
- боя
- лепило за дърво
- дрелка
- винтове
- метър
- трион

Малка масичка с библиотека от макара

Как да я изработите:

Малка масичка с библиотека от макара

Първото, което трябва да направите, е да боядисате макарата и дървените летвички. Белият цвят е подходящ, защото е неутрален и пасва на всякакви интериори, но може да изберете и друг по-интересен цвят, за да се превърне макарата в атрактивен декоративен елемент. Преди да пристъпите към боядисването нанесете един или два слоя грунд, за да създадете добра основа за боята.

Малка масичка с библиотека от макара

След като боята изсъхне, обърнете макарата с долната страна нагоре и поставете колелцата там, където сметнете за добре. Тъй като двете страни на макарата са еднакви, за долна изберете тази с повече дефекти. Тук са използвани три колелца, но за повече стабилност ви препоръчваме да монтирате четири. Поставете колелцата върху долната повърхност, там където смятате да ги монтирате. Отбележете с молив местата, където трябва да пробиете отвори за винтовете, след което махнете колелцата и се заемете с пробиването.

Малка масичка с библиотека от макара

След като поставите колелцата е време да добавите дървените летвички. Измерете разстоянието между долната и горната част на макарата и изрежете 5 или 6 летвички с тази дължина. Отбележете местата, където ще поставите летвичките и след това преминете към залепването им. Задържайте всяка летвичка няколко минути, докато стегне лепилото. Ако сте ги отрязали с перфектни размери, летвичките би трябвало да стоят и без да ги придържате. Ако сте пропуснали да боядисате летвичките предварително, може да го направите и на този етап от работата.

Малка масичка с библиотека от макара

Изчакайте няколко часа, за да изсъхнат лепилото и боята, и може да пристъпите към подреждането на книгите.

Малка масичка с библиотека от макара

Малката масички с библиотека ще внесе страхотно винтидж очарование в интериора на дома ви. Върху нея може да поставите нощна лампа, ваза, свещник, снимки в рамки и какво ли още не. Колелцата правят масата изключително удобна, тъй като може лесно да я премествате от едно помещение в друго, дори и с книгите, и да я ползвате така, както ви е необходима за момента.


Източник: pinkxstitches.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
масичка, масичка от макара, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg