фирми продукти
представяме
работа
 
Рамка за снимки с мозайка от стирофом

Замисляли ли сте се колко картонени кутии и чинийки от стирофом изхвърляте всеки ден. Да, не е никак екологично. Защо не използвате тези материали, за да създадете нещо красиво за дома си, като например рамки за снимки. Много е лесно и освен това е приятно. Включете децата в изработването – те ще се забавляват и ще се научат да рециклират. Рамките ще са чудесен подарък за близките и приятелите ви.

Рамка за снимки с мозайка от стирофом

Необходими материали:
- чинийки от стирофом
- картон
- картонена опаковка от зърнена закуска
- двойнолепящо тиксо
- лепило
- акрилни бои
- четки
- ножици

Как да ги изработите:

Рамка за снимки с мозайка от стирофом

1. Измийте и изсушете чинийките от стирофом, след което ги оцветете с акрилните бои. Не е необходимо да проявявате прецизност, просто нанесете различни цветове боя по произволен начин – по-късно ще нарежете чинийката на малки парченца за мозайката, така че колкото по-интересни са цветовите комбинации, толкова по-добре. След като боята изсъхне, нанесете един слой безцветно лепило, за да запечатате цветовете.

Рамка за снимки с мозайка от стирофом

2. Направете рамката като отрежете правоъгълно парче от картон, малко по-голямо от размерите на снимката, която ще сложите в рамката. Направете отвора за снимката като в получения правоъгълник изрежете правоъгълник с размери малко по-малки от тези на снимката. Боядисайте готовата рамка. След като боята изсъхне, нанесете един пласт безцветно лепило, за да запечатате повърхността и да я направите по-лъскава.

3. Нарежете оцветената чинийка от стирофом на малки квадратни парченца, от които ще направите мозайката. Сортирайте ги по цветове, ако смятате да правите определен дизайн. Поставете парченцата на рамката, като пробвате няколко различни варианта. След като решите кой от вариантите ви допада най-много, залепете парченцата за рамката.

Рамка за снимки с мозайка от стирофом

4. Залепете снимката от задната страна на рамката с помощта на двойнолепящо тиксо. Изрежете правоъгълник с размерите на рамката от картонената опаковка от зърнени храни – това ще е гърбът на рамката. Залепете гърба на рамката за снимката с помощта на двойнолепящото тиксо. Направете стойка за снимката, като използвате дълга картонена лента от картон, прегъната в триъгълна форма и залепена с тиксо. Залепете стойката в долната централна част на гърба на рамката. Съобразете мястото на поставката с типа на снимката – дали е портретна, т.е. височината е по-голяма от ширината, или пейзажна - ширината е по-голяма от височината.

Рамка за снимки с мозайка от стирофом

Рамката е готова. Целият проект ще ви отнеме около един час и почти никакви финансови инвестиции. С една специална снимка тази рамка се превръща в страхотен подарък за близките и приятелите ви.


Източник: pinkstripeysocks.com







Няма коментари


ключови думи
рамка за снимки, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg