фирми продукти
представяме
работа
 
Тъмни стени в интериора на дома

Тъмните стени могат да бъдат много красиви и елегантни, но хората често се страхуват да ги включат в интериора на дома си. Тъмните стени могат да направят чудеса, дори и в малки помещения, за които по принцип се препоръчват светли тонове. Има много начини да включите тъмните стени в интериора на дома си.


Черна стена с цветни акценти

Тъмни стени в интериора на дома

Черният цвят е чудесен фон. Тъмната стена кара произведенията на изкуството да изпъкват. Разчупете монотонността на интериора с няколко ярки акцента като картини с наситени цветове или модерни мебели, поставени до черната стена.


Черни стени в малки помещения

Тъмни стени в интериора на дома

Обикновено интериорните дизайнери препоръчват използването на бял цвят за стените на малките помещения, за да изглеждат те по-просторни. Черните стени обаче стоят страхотно, дори и в малки стаи. Като например тази тоалетна, която въпреки че е малка, изглежда много стилно. Поставете произведения на изкуството в светли нюанси, за да създадете приятен баланс.


Черни плочки

Тъмни стени в интериора на дома

В помещения като бани или кухни е по-практично да покриете пода и стените с плочки. Използвайте черни плочки и черен фугиращ материал, за да се получи едноцветна стена. Това  ще направи помещението по-стилно. Изберете бели мебели и бял санитарен фаянс за контраст.


Черна стена в спалнята

Тъмни стени в интериора на дома

Черната акцентна стена стои прекрасно в спалнята. Всъщност тъмните нюанси са предпочитани в това помещение заради интимната обстановка, която създават. Ако обаче искате стаята да изглежда светла и просторна, можете да боядисате само една от стените в черен цвят. Няколко черно-бели снимки елегантно ще допълнят цялата композиция.


Обърнете внимание на тавана

Тъмни стени в интериора на дома

Алтернативата на черните стени е черният таван. Обикновено таваните се боядисват в бяло, но черният таван може да се окаже много подходящ за помещения като стаи за игри, телевизия или модерни всекидневни. Черният таван е много подходящ за интериора на мазе, играещо роля на втора всекидневна или семейна стая.


Тъмни акценти в светла стая

Тъмни стени в интериора на дома

Изцяло белите интериори могат да бъдат много красиви и стилни, но всяко помещение има нужда от малко контраст. Ако разполагате с голяма всекидневна например, бихте могли да боядисате една от стените в черно и да добавите допълнителен черен елемент в обзавеждането, който ще кореспондира със стената.


Черни тапети

Тъмни стени в интериора на дома

Ако сте изкушени да боядисате някоя от стените в черно, но не сте сигурни дали резултатът ще ви допадне, пробвайте да залепите тапети. По този начин освен цвят може да добавите и шарка, което допълнително ще разчупи интериорния дизайн. Изберете тапети в черно и златно за по-изискан вид или в черно и бяло за повече елегантност.


Съчетайте тъмно с тъмно

Тъмни стени в интериора на дома

Един от начините да направите тъмните стени по-незабележими е като ги съчетаете с мебели в подобни нюанси. Като например тази дневна с тъмносиви стени и мебели в подобни тонове.


Черни мебели

Тъмни стени в интериора на дома

Ако черните стени ви идват в повече, опитайте с мебели в черно. Това също е добра възможност да създадете контраст в помещението, а ако имате голяма секция, покриваща цялата стена, ефектът е почти същият.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
тъмни стени, интериор на дома, идеи за интериора

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg