фирми продукти
представяме
работа
 
Плетен кош от канап

Ако обичате да изработвате разни неща за дома, хвърлете едно око на този изключително лесен проект за кош от канап. Освен че е лесен, той не изисква много материали и е сравнително бърз за осъществяване.

Плетен кош от канап

Необходими са ви:
- канап
- прежда в цвят по избор
- фиба

Плетен кош от канап

Как да го изработите:

1. Започнете да увивате канапа спираловидно, като захващате всеки следващ кръг за предния, с помощта на преждата, за да се получи свързана конструкция.

Плетен кош от канап

2. Процедурата по подпъхване на преждата между вече навитите кръгове не е много лесна и тук ще ви влезе в употреба фибата, с чиято помощ лесно ще прекарвате нишката през тесните участъци. За да ви е по-лесно да прекарвате преждата, я нарежете на парчета с дължина около един метър и когато наближите края просто завържете следващото парче за старото, като внимавате възелът да остане от вътрешната страна, за да не загрозява лицевата страна на коша. Въжето от канап не трябва да се реже – по-лесно се работи с цяло въже.

3. Увивайте канапа по този начин, докато получите достатъчно голяма основа за вашия кош, след което започнете да навивате вертикално върху последния навит кръг. След като веднъж придобиете умението и влезете в ритъм, ще видите колко лесно ще завършите коша.

Плетен кош от канап

4. Когато почти сте стигнали желаната височина, три навивания преди края, оставете два малки несвързани участъка с дължина около 10 см, успоредни един на друг от двете страни на коша – това ще са дръжките.

Този кош е с размери: 25 см - диаметър и 15 см - височина. Ако и вие искате да изработите кош с подобни размери, ще ви е нужен 15 метра канап.

Плетен кош от канап

Ако сте доволни от крайния резултат, опитайте да направите кош с по-големи размери. Вземете си канап с дължина 30 метра или повече и експериментирайте. Бихте могли да изберете канап с различна дебелина – по-тънък или по-дебел, за да видите какъв ще е крайният резултат.

Ако не се получи от първия път, можете да разплетете коша и да започнете отначало. Хубавото при този проект е, че винаги може да се върнете няколко стъпки назад, за разлика от проектите, при които се лепи, реже, боядисва и т.н.

Бихте могли да пробвате да направите кош с квадратна или правоъгълна форма – няма нищо сложно – просто направете желаната основа и продължете нагоре по същия начин.

Плетен кош от канап

Тези кошове са чудесна декорация за интериора на дневната или спалнята и може да ги използвате за съхранение на дребни предмети и аксесоари.


Източник: ceci-bean.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
плетен кош, кош от канап, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg