фирми продукти
представяме
работа
 
Подвижна плажна колиба на два етажа

Тази плажна колиба е проектирана от Crosson Clarke Carnachan Architects и покрива всички изисквания, на които трябва да отговарят постройките в тази крайбрежна зона на Нова Зеландия. Сградата се намира на идиличен плаж с бели пясъци и служи като ваканционна къща, която може да се премества, когато не се използва. Архитектите изградили къщата върху две масивни дървени плъзгащи се греди, които позволяват нейното преместване нагоре по плажния склон. Къщата се състои от два куба с големи дървени капаци, които се вдигат нагоре, разкривайки стъклените врати. Когато къщата не се използва, капаците се спускат надолу, скривайки я изцяло.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Това е перфектната плажна ваканционна къща, осигуряваща постоянна връзка на обитателите с природата навън, благодарение на огромните стъклени врати. Когато те са отворени, интериорът се слива с плажа и обитателите могат да се наслаждават както на природата, така и на комфорта на дома. При лоши метеорологични условия стъклените врати се затварят, предпазвайки къщата от дъжд, вятър и т. н., но запазвайки страхотния изглед.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Сребристосивата външна облицовка на ваканционната къща хармонично се слива с песъчливия пейзаж и когато всички капаци са спуснати, наподобява дървена структура, естествено вписваща се в заобикалящата я природа.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Когато дървените капаци са вдигнати, те играят роля на сенник срещу слънцето, предпазвайки къщата и площадката пред нея от прегряване.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Къщата е разположена на върха на тревист пясъчен склон, близо до водата.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Страничните капаци не се отварят на принципа на акордеона и затова там, където е нужно, се инсталират по няколко. Колелото, разположено в близост до прозорците, всъщност задвижва както страничните капаци, така и големия капак отпред.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Двата резервоара, поставени на по-малкия куб, се използват като система за събиране на дъждовна вода за малкото домакинство. Гравитацията спомага за захранването на вътрешния водопровод. По-малкият куб е облицован с евтин материал, използван при повечето от традиционните местни ваканционни къщи. На върха си плажната колиба крие покривна тераса, подходяща за слънчеви бани през деня или купони под звездите през нощта.

Подвижна плажна колиба на два етажа

До терасата се стига по импровизирана стълба, намираща се в основната спалня.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Къщата разполага с още една спалня с три разположени едно над друго единични легла, всяко от които има собствен прозорец. Тази по-малка спалня се намира в малкия куб, точно под контейнерите с вода.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Малкият куб също съдържа гравитационно захранвана баня, с външен вход, в която собствениците могат да отмият солта след плуване или пясъка след разходка по плажа.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Всекидневната зона се състои от малка кухня и дневна, в която освен две кресла и малки масички има още камина, както и изобилие от рафтове. От кухнята директно се стига до двете спални помещения - главната спалня, разположена над нея, и спалнята с трите легла зад нея.

Подвижна плажна колиба на два етажа

Вътрешните пространства наистина са малки, но собствениците идват тук, за да прекарват времето си на открито, а не да си стоят вкъщи. С толкова много възможности за забавление на открито, всъщност къщата се използва само за спане и при лоши метеорологични условия. С площ от само 40 кв. м, колибката е интелигентно проектирана и предлага много скрити възможности за съхранение, устойчива система за захранване с дъждовна вода и камина за отопление с дърва.


Източник: trendir.com







Няма коментари


ключови думи
ваканционна къща, плажна вила, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg