фирми продукти
представяме
работа
 
10 начина да реновирате стария скрин

Скриновете са основна част от обзавеждането на всеки дом. Повечето от тях обаче са доста семпли и скучни. За щастие съществуват много начини да придадете индивидуален стил на прекалено обикновените мебели. Вижте 10 лесни начина да освежите стария скрин, придавайки му ново очарование.


Боядисайте го

10 начина да реновирате стария скрин

Най-лесният начин да освежите мебелите е като ги боядисате. Боята ще прикрие техните дефекти и лесно ще ги впише в стила на вашия интериор. Бихте могли да боядисате целия скрин в един цвят или да използвате два цвята – един за основата и друг за чекмеджетата, което ще го направи по-ефектен от декоративна гледна точка.


Използвайте шаблон

10 начина да реновирате стария скрин

Ако искате да направите скрина малко по-интригуващ, използвайте шаблон. Така ще придадете повече артистичност и геометрична декоративност на стария скрин.


Сменете чекмеджетата

10 начина да реновирате стария скрин

Друга възможност да издокарате стария скрин е като подмените чекмеджетата. Заменете ги с други чекмеджета, плетени кошове, дори стари куфари, които ще придадат винтидж излъчване на скрина.


Махнете чекмеджетата

10 начина да реновирате стария скрин

Или пък може да махнете чекмеджетата, без да ги заменяте с нещо друго. Скринът може да заприлича повече на библиотека, но пък ще ви предостави чудесна възможност да изложите любимите си вещи.


Превърнете го в акцент

10 начина да реновирате стария скрин

Ако искате скрин, който да хваща окото от пръв поглед, заложете на ярките цветове и изненадващите елементи. Например може да боядисате целия скрин в наситен смел нюанс, след което да добавите геометрична или флорална шарка частично върху чекмеджетата или друга част от скрина.


Добавете възглавнички

10 начина да реновирате стария скрин

Ако нямате нужда от голям скрин, може да го превърнете в пейка, като оставите долните чекмеджета и премахнете горната част на скрина, запазвайки страничните стени. Добавете мека дунапренена седалка и няколко възглавнички и пейката е готова.


Използвайте тапет

10 начина да реновирате стария скрин

Ако искате наистина впечатляващ дизайн, но без да боядисвате или използвате шаблон, облепете стария скрин с тапет. Ако облепянето на целия скрин ви се стори прекалено, може да го залепите само на чекмеджетата или плота.


Създайте омбре ефект

10 начина да реновирате стария скрин

Големият брой чекмеджета са страхотна възможност да създадете омбре ефект, използвайки боя с различна наситеност. Изберете цвят, който ще пасва на останалата част от помещението и просто боядисайте чекмеджетата, като всяко следващо е един тон по-светло от предното. Не е нужно предварително да подготвяте всички цветове, просто добавяйте по малко бяла боя към основната за всяко ново чекмедже.


Чекмеджета с етикети

10 начина да реновирате стария скрин

Ако споделяте скрина със съквартиранти или други членове на семейството, може да поставите етикети или да ги боядисате с боя за тебеширена дъска, за да ги персонализирате. Това е особено полезно за скриновете в антрето, в които съхранявате шапки, шалове или други аксесоари.


Трансформирайте скрина в нещо друго

10 начина да реновирате стария скрин

Вече ви показахме как може да превърнете стария скрин в пейка или библиотека, но има още много възможности. Например бихте могли да го използвате като кухненски остров или като шкаф за баня. Бъдете креативни и ще видите, че възможностите са безкрайни.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
скрин, направи си сам, реновиране на мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg