фирми продукти
представяме
работа
 
Имат ли бъдеще металните облицовки

Повечето модерни сгради са покрити с метални облицовки. Те придават стил и съвременен вид на една сграда. Металните облицовки могат да се окажат доста скъпо решение, но имайки предвид евтината им поддръжка и прибавяйки модерната визия, която носят, си струва да помислите над тази възможност. Може ли обаче металната облицовка да се постави на сграда в рустикален или традиционен стил? И изобщо, имат ли бъдеще металните облицовки? Вижте няколко примера за модерни сгради с метална облицовка и преценете сами.

Имат ли бъдеще металните облицовки?


Минималистична къща с метална облицовка


Имат ли бъдеще металните облицовки?

За тези от вас, които обичат модерния минималистичен стил, изчистената и семпла метална облицовка е перфектният вариант. Яркото, но ненатрапчиво излъчване на сградите, облицовани с метални плоскости, плюс присъщата им геометричност и ниските разходи за поддръжка със сигурност ще наклонят везната в полза на металните плоскости за облицоване.


Гофрирана метална облицовка

Имат ли бъдеще металните облицовки?

Гофрираните обшивки подсилват вертикалните линии на тази съвременна сграда, като допълнение към издължените прозорци. Това е от голяма полза при сградите с плосък покрив, при които съществува опасност за визуално скъсяване на силуета. Подобни сгради въплъщават в себе си идеята за елегантност и лукс.


Рустикален дом с метална облицовка

Имат ли бъдеще металните облицовки?

Живописно разположена сред природата, тази сграда с метална облицовка наподобява два транспортни контейнера, поставени един върху друг. Сградата е пример за добър баланс между модерен и рустикален стил, при който металната облицовка приятно се допълва с подовете от масивна дървесина и страхотните външни тераси.


Метална облицовка, имитираща тухли

Имат ли бъдеще металните облицовки?

Една нетрадиционна смесица между традиционно и модерно е тази метална облицовка, наподобяваща тухлен зид. Дървените плъзгащи се врати балансират прекалено футуристичния дизайн на металната облицовка.


Разчупена фасада с метална облицовка

Имат ли бъдеще металните облицовки?

Един от начините за успешно интегриране на металната облицовка в екстериора на една сграда е разчупването на еднообразната фасада с помощта на прозорци, частична дървена облицовка и повече ъгли. Точно това са направили архитектите при тази триетажна къща, която освен гореизброените характеристики, се отличава и с многото външни осветителни тела, които засилват металните отблясъци от облицовката, придавайки ултрамодерен дизайн на къщата.


Нетрадиционна метална облицовка

Имат ли бъдеще металните облицовки?

При тази съвременна къща металната облицовка в небесносин цвят придава доста по-различно излъчване на сградата в сравнение с традиционните метални сгради. Големите прозорци и плъзгащите се врати разчупват еднообразието на фасадата и осигуряват естествена вентилация на къщата.


Медна облицовка и нетрадиционен дизайн

Имат ли бъдеще металните облицовки?

Красивата медна обшивка отразява слънчевите лъчи от всички страни на тази съвременна къща в Австрия. Необичайната наклонена форма на стените подсилва ефекта от металната облицовка.


Метални стени и покрив

Имат ли бъдеще металните облицовки?

При това вътрешно дворче металните стени се сливат с металния покрив, както и с бетонния под в същата цветова гама, създавайки усещане за простор.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
метални облицовки, модерна архитектура, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg