фирми продукти
представяме
работа
 
10 от най-популярните архитектурни тенденции за 2014 година

Има архитектурни тенденции, които стават все по-популярни с всяка изминала година и това ще продължи и през 2014-та. Вижте защо.


Пасивни къщи

Опазването на околната среда и намаляването на вредните емисии си остава един от основните проблеми на нашето време, а пасивните къщи са едно от разрешенията на този проблем. Ето защо тази тенденция не само ще е популярна през 2014 г., но ще става все по-популярна в обозримото бъдеще.


Дизайн за релакс

Казват, че днешният човек възприема толкова информация за един ден, колкото човекът от 17-ти век за цял един живот. Ето защо все повече хора превръщат домовете си в убежище на спокойствието, лишено от всякакъв стрес. Най-популярни през 2014 г. ще са домашните спа кътчета, в които човек може да се отпусне и да намери вътрешния си баланс.


Многофункционални пространства


10 от най-популярните архитектурни тенденции за 2014 година

Многофункционалните пространства са стаи или отделни зони от жилището, които могат да променят своето предназначение в зависимост от нуждите на обитателите. Повечето хора живеят в малки апартаменти и се налага да използват максимума от всеки един сантиметър в жилището си. Затова все по-често се налага една стая да изпълнява няколко функции, например дневна, която се превръща в спалня през нощта.


Сглобяеми къщи

Сглобяемите къщи се произвеждат предварително във фабрика и след това се сглобяват на строителната площадка. При тях няма опасност от оскъпяване по време на самите строителни дейности, защото всичко е предварително изчислено до най-малката подробност. Освен това сглобяемите къщи се изграждат много по-бързо от традиционните, което води до по-малки разходи за работна сила. Ниската цена и бързият срок на изграждане са причините сглобяемите къщи да набират все по-голяма популярност.


Дизайн с грижа за здравето

10 от най-популярните архитектурни тенденции за 2014 година

Архитектите и дизайнерите все по-често се стараят да използват естествени строителни материали, които не причиняват алергии и вреда за здравето. Въпреки че това повишава стойността на имота, все повече хора са готови да платят по-висока цена, но да получат добро жилище. 


Кухнята – сърцето на дома

Докато преди няколко години кухнята беше единствено място за готвене, разположено някъде в периферията на жилището, днес тя се е превърнала в сърцето на дома, където прекарваме голяма част от времето си. Отвореният съвременен дизайн, при който кухнята е част от всекидневното пространство, сплотява семействата, като им позволява постоянно да общуват и да се чувстват заедно.


Изобретателни пространства за съхранение

10 от най-популярните архитектурни тенденции за 2014 година

През последните години се наблюдава тенденция за трупане на много, в повечето случаи излишни, вещи и мебели. В отговор на това се появяват и тенденции като минимализмa, който се стреми да изчисти интериора от всичко ненужно, а дизайнерите стават все по-изобретателни при създаването на практични мебели, които пестят пространство, но предлагат много възможности за съхранение.


Трансформация на съществуващи сгради

Някои от най-добрите нови архитектурни проекти в днешно време всъщност са реализирани в стари сгради, като църкви, фабрики, складове, плевни и т.н. Използването на старинната структура придава стил и очарование на новата сграда и е страхотен начин да се запазят обекти с историческа стойност.


Усвояване на външните пространства

10 от най-популярните архитектурни тенденции за 2014 година

Жилищната площ е много ценна в днешно време и докато някога външните пространства бяха предназначени само за градината и двора, днес много хора предпочитат да изнесат всекидневните си на открито, особено при регионите с топъл климат.


Защитени жилища

10 от най-популярните архитектурни тенденции за 2014 година

При постоянно променящия се климат и многобройните природни бедствия никой не може да се чувства сигурен. Наводненията, земетресенията и ураганите засягат все повече региони на планетата и архитектите са принудени да предвидят евентуалните заплахи и да проектират максимално устойчиви и безопасни жилища.


Източник: freshome.com







Няма коментари


ключови думи
архитектурни тенденции, архитектура, архитектурен дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg