фирми продукти
представяме
работа
 
6 проекта за декорация на поднос

Удоволствието да ви поднесат закуската в леглото не може да се сравни с нищо друго. Изживяването обаче може да стане още по-приятно, ако добавите и един красив поднос. Повечето подноси са доста обикновени и скучни, но ако имате желание, можете да ги превърнете в красиви декоративни предмети. Ето няколко примера за това.


Поднос с птичка

6 проекта за декорация на поднос

Необходими са ви: дървен поднос, пирограф и красиво изображение на птичка или нещо друго по ваш избор.
Инструкции: Залепете картинката върху подноса с тиксо и с помощта на пирографа минете по контурите й, така че да се отбележат на самия поднос. Махнете рисунката и повторете очертанията с пирографа, така че да се получи по-плътен и ясен контур.


Освежете стария поднос

6 проекта за декорация на поднос

Необходими са ви: стар поднос, грунд, боя, цветна хартия, ножици, няколко чаши и тиксо.
Инструкции: Грундирайте подноса, след което нанесете два слоя боя. От цветна хартия изрежете няколко кръгчета и триъгълници, с които да оформите дърветата, както е показано на снимката. След като подготвите цялата композиция, залепете отделните парченца с лепило за подноса и нанесете два слоя лак за дърво, за да запечатате апликацията.


Поднос с мозайка от стъкло

6 проекта за декорация на поднос

Необходими са ви: стар поднос, лепило за плочки, варов разтвор, парченца разноцветно стъкло, назъбена пердашка, гумена шпатула и гъба.
Инструкции: Нанесете тънък слой циментово лепило на малка част от подноса. Минете отгоре с назъбена пердашка, за да подготвите повърхността за лепене на стъклените парчета. След като покриете цялото дъно на подноса със стъклената мозайка, с помощта на гумена шпатула нанесете варовия разтвор, така че да запълни процепите между парченцата стъкло. Добре избършете повърхността на стъклената мозайка с мокра гъба и след това подсушете със суха кърпа.


Скрабъл поднос

6 проекта за декорация на поднос

Необходими са ви: поднос, стара игра Скрабъл, лепило и смола.
Инструкции: Изчистете добре повърхността на подноса, нанесете един пласт лепило, след което поставете буквите от Скрабъл. Оставете да изсъхне за около ден. Излейте разтопената смола върху буквите, така че да ги покрие добре и да запълни всички празни места по дъното на подноса.


Поднос, декориран с коркови тапи

6 проекта за декорация на поднос

Необходими са ви: поднос, коркови тапи, лепило, черна боя.
Инструкции: Боядисайте подноса с черната боя и оставете да изсъхне. Подредете корковите тапи, така че да покрият дъното на подноса, в желана от вас композиция. Не започвайте да ги лепите докато не постигнете желания резултат. Щом решите как искате да бъдат разположени тапите, можете да ги залепите една по една за дъното на подноса.


Поднос – черна дъска

6 проекта за декорация на поднос

Необходими са ви: порцеланов поднос, бояджийско тиксо, боя за черна дъска, четка с мек косъм, фурна.
Инструкции: Почистете подноса и оставете да изсъхне. С помощта на бояджийско тиксо облепете страничните ръбове. Нанесете боята с мека четка. Оставете да изсъхне, след което нанесете още един слой боя. Махнете предпазното тиксо. Оставете да изсъхне за 24 часа, след което изсушете подноса във фурната.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
декорация на поднос, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg