фирми продукти
представяме
работа
 
8 къщи със зелен покрив

Зелените покриви, или иначе казано покривите, покрити с растения, имат няколко предимства в сравнение с обикновените както от екологична, така и от финансова гледна точка. Те абсорбират дъждовната вода, осигуряват добра изолация и намаляват температурата на вътрешните пространства. Освен това, както всички знаем, растенията преобразуват въглеродния двуокис в кислород, осигурявайки ви една полезна среда за живот. Има много вдъхновяващи проекти на къщи със зелен покрив, а ето и някои от най-впечатляващите.


Модерна къща със зелен покрив в Полша

8 къщи със зелен покрив

8 къщи със зелен покрив

Къщата е завършена през 2007 г. и има площ от 180 кв.м. Собствениците пожелали съвременен дом, който да се вписва в пейзажа наоколо, и от който да могат да се наслаждават на красотата на местната природа. Архитектите се опитали да постигнат това, изграждайки зелен покрив с оригинален дизайн.


Къща със зелен покрив в Сингапур

8 къщи със зелен покрив

8 къщи със зелен покрив

Тази къща изглежда като къщата на мечтите за много хора. Интересното при нея е, че всеки етаж е частично покрит със зелен покрив и гледана отгоре сградата прилича на многоетажна градина. Тъй като е построена твърде близо до други имоти, архитектите са решили да изградят солидни стени около къщата, за да осигурят уединеност за обитателите.


Каменна къща във Виетнам

8 къщи със зелен покрив

8 къщи със зелен покрив

Тази къща със зелен покрив впечатлява с необичайния си дизайн и форма. Изградена изцяло от камък, тя създава впечатление за старинна сграда, а изобилието от зеленина я превръща в естествена част от пейзажа.


Къща с органична форма и зелен покрив в Япония

8 къщи със зелен покрив

Формата на тази луксозна вила на японското крайбрежие предпазва вътрешните открити пространства от силните ветрове. Зеленият покрив се слива с вътрешния двор, образувайки приятна зона за почивка на открито.


Къща за гости от транспортни контейнери със зелен покрив

8 къщи със зелен покрив

Не само луксозните къщи могат да се похвалят със зелен покрив и доказателството за това е тази мини къща за гости, изградена от транспортни контейнери. Жилището е снабдено с отоплителна система и климатик, но тъй като изолацията е проблем, архитектите са решили да добавят зелен покрив, който регулира вътрешната температура и придава органичен вид на конструкцията.


Колиби със зелен покрив в Калифорния

8 къщи със зелен покрив

8 къщи със зелен покрив

Двете колиби със зелен покрив всъщност са част от доста по-голям имот и служат като работно ателие и студио за йога. Очарователните постройки са разположени сред дърветата и предлагат спокойствие и уединеност на собствениците.


Вила със зелен покрив в Коста Рика

8 къщи със зелен покрив

8 къщи със зелен покрив

Тази луксозна вила се намира в Коста Рика и разполага с 3 спални и две и половина бани. От зеления покрив на къщата се разкриват великолепни гледки към Тихия океан и близките планини. Вилата може да се наема целогодишно, така че, ако разполагате с достатъчно средства, бихте могли да се насладите на нейния модерен дизайн и зелен покрив. 


Нестандартна вила в швейцарските Алпи

8 къщи със зелен покрив

Повечето съвременни къщи имат семпъл дизайн, фокусиран върху функционалността, но не и тази. Тази внушителна структура има зашеметяващ дизайн, предлагащ няколко различни гледки към околността. Трите нива на къщата са разположени в динамична композиция, като всяко едно се различава коренно от другите две по форма и разположение.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
къщи, зелен покрив, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg