фирми продукти
представяме
работа
 
Шикозна провинциална вила с модерен интериор

Рустикалното среща модерното в тази забележителна провинциална къща в Италия. Отвън къщата ще ви очарова със старинната си каменна фасада, с правоъгълни прозорчета и врати, разположени симетрично, повече напомнящи за ферма или друга селскостопанска постройка, но щом влезете вътре, модерният интериор тотално ще преобърне представата ви за този дом. Въпреки че външността на сградата по нищо не подсказва за модерния й интериор, има един детайл в екстериора, който донякъде загатва за него, и това е басейнът, ограден с масивна правоъгълна рамка.

Шикозна провинциална вила с модерен интериор

Интериорните пространства очарователно комбинират стари оголени каменни стени с големи открити прозорци и дебели дървени греди с бели гладки стени в минималистичен стил и модерни мебели.

Шикозна провинциална вила с модерен интериор

Стандартната височина на тавана във всекидневната и кухнята придава на помещенията усещане за уют и топлина. Цялото първо ниво на къщата е покрито с модерна саморазливна подова настилка в светъл, почти бял, нюанс, осигуряваща плавно преливане между отделните зони. Запазвайки подовото пространство и стените в бели неутрални тонове, архитектите концентрират вниманието върху грубите стени, превръщащи се в основен акцент в интериора. Дневната зона е минималистично обзаведена с мека мебел, отново в бяло, елегантно декорирана с декоративна възглавничка, повтаряща цвета на старинните стени. Липсват всякакви корпусни мебели, дори холната масичка е заменена с голяма табуретка, а плоският телевизор е поставен на стойка на една от вътрешните стени.

Шикозна провинциална вила с модерен интериор

В сърцето на кухнята е разположен модерен кухненски остров, изработен изцяло от неръждаема стомана, в който са вградени всички кухненски електроуреди и мивката. Освен че побира всичко необходимо за една съвременна кухня, островът предлага много място за съхранение на вещи и работни плотове. Концентрирайки всички мебели и електроуреди в кухненския остров, дизайнерите са успели да запазят пространството до стените свободно, за да изпъкне тяхната рустикална красота. В тавана над кухненския остров са вградени съвременни осветителни тела, разположени в редица.

Шикозна провинциална вила с модерен интериор

В зоната над трапезарията таванът изчезва, за да разкрие двуетажната структура на къщата. От този ъгъл можете да оцените интимността, която ниският таван придава на кухненската зона. Оригиналните външни стени, изработени от камък в сиви, кафяви и пясъчни нюанси, се простират до самия покрив на сградата, а дълбоките правоъгълни прозорчета частично нарушават тяхната структура, разкривайки прекрасни гледки и позволявайки на естествената светлина да облее интериора.

Шикозна провинциална вила с модерен интериор

Трапезарията е обзаведена със съвременна маса от масивна дървесина в естествен декор и четири модерни бели стола с извита органична форма. Сводестата форма на външната врата огражда като в рамка живописния природен пейзаж, разкриващ се от трапезарията. 


Източник: trendir.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, модерен интериор, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg