фирми продукти
представяме
работа
 
Къща с вертикална градина на фасадата

Тази зелена къща с градина на фасадата е проектирана от архитектите от Robert Maschke Architects Inc. и се намира в Бей Вилидж, Охайо. Дизайнът на къщата не само е вдъхновен от природата наоколо, той самият се превръща в част от тази природа. Със своята тревиста фасада тази зелена къща буквално изчезва на фона на заобикалящата я природа. Гъстата гора около къщата осигурява както уединеност от близко разположената улица, така и прекрасен декор.

Къща с вертикална градина на фасадата

Клиентите пожелали да реконструират своя дом, разширявайки го с допълнителни модерни интериорни пространства, но запазвайки оригиналния рустикален стил на къщата. Те искали да съхранят старинното очарование на външния вид на сградата, като в същото време трансформират вътрешните пространства в светли и отворени модерни помещения.

Къща с вертикална градина на фасадата

За тази цел архитектите решили да уголемят площта на къщата като добавят няколко стаи, както и няколко външни всекидневни зони. Ето и как са го направили.

Къща с вертикална градина на фасадата

Тухлената стена заличава границата между интериорните и екстериорните пространства, разделени единствено от стъклена стена с плъзгащи се врати. И двете зони са обзаведени с мебели в бяло, а зеленият килим в интериора удивително напомня за свежа зелена трева. Външната всекидневна зона е приятно кътче, обградено със стени, за да осигури интимност, но с отворен дизайн, носещ преимуществата на външното пространство. Стълбите водят към двора на къщата, в който са оформени още две външни зони, едната обзаведена с масичка и столове, а другата с мека мебел.

Къща с вертикална градина на фасадата

Облицованите с дървесина стълби водят до второто ниво, изцяло изградено от стъклени стени, позволяващи на екстериорните пространства да се превърнат в част от интериора. Органичните материали, топлата цветова палитра и природните гледки създават уютна атмосфера в жилището.

Къща с вертикална градина на фасадата

Стъклените преградни стени позволяват на светлината да премине и създават усещане за простор. Частичната употреба на матирано стъкло запазва интимността на пространството.

Къща с вертикална градина на фасадата

Зад дървената стена в спалнята е разположена впечатляващата вана, облицована с мрамор и разполагаща с огромен прозорец и гледка към външните пространства. Около ваната са оформени няколко стъпала, също облицовани с мрамор, които улесняват достъпа до банята и в същото време могат да се използват за сядане.

Къща с вертикална градина на фасадата

От другата страна на стената, спалнята също предлага разкошни гледки към зеленината навън, благодарение на прозорците, разположени по цялата височина на стената, чак до тавана.

Къща с вертикална градина на фасадата

Може би много хора биха се притеснили при наличието на толкова много прозорци в банята и спалнята, но те са предвидливо разположени на височина, недостъпна за любопитните погледи.

Къща с вертикална градина на фасадата

Ако погледнете къщата привечер, когато всички лампи са запалени, подчертавайки красотата на оформлението на интериорното пространство, наистина ще можете да оцените нейния модерен дизайн.


Източник: trendir.com







15 юни 2014 20:22 | Прекрасно е
От: tsolova
Напротив - модерно е и това създава чувство за изчистен стил, сливане с околната среда, простор и чистота!
10 юни 2014 22:34 | мнение
От: geri
модерно, неуютно и студено
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
къща, вертикална градина, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg