фирми продукти
представяме
работа
 
6 проекта за оригинални рамки за снимки

В тази статия ще ви дадем няколко идеи за ръчно изработени рамки за снимки, които може би ще ви допаднат или ще ви вдъхновят за ваши собствени проекти.

Рустикална рамка

6 проекта за оригинални рамки за снимки

Тази рамка е много лесна за направа и в същото време много ефектна. Материалите, от които се нуждаете, за да я изработите, са: обикновена дървена рамка за снимки, лепило за дърво и няколко тънки клонки. Нарежете клонките на приблизително равни по дължина парченца, между 2 и 4 сантиметра и ги налепете една до друга по краищата на предната част на рамката, така че леко да стърчат. Старайте се да не подравнявате клонките една с друга, за да придадете по естествено, рустикално, излъчване на рамката.


Рамка от стар прозорец

6 проекта за оригинални рамки за снимки

Ако наскоро сте подменили старата дървена дограма с нова, със сигурност разполагате с няколко непотребни прозореца, които могат да се превърнат в чудесни рамки. Бихте могли да оставите стъклото – то ще предпази съдържанието на рамката от евентуална повреда или замърсяване, а дървената част може да боядисате в цвят по избор.


Рамка с клипс

6 проекта за оригинални рамки за снимки

Тази стилна рамка може да изработите от обикновена дъска от дърво. Това което трябва да направите е да изшкуркате добре дъската, като леко заоблите острите ръбове, да запечатате повърхността с лак за дърво, да поставите закачалка на задната страна на рамката, а на предната да монтирате две щипки тип клипс, на които ще окачите снимката.


Рамка с пълнеж

6 проекта за оригинални рамки за снимки

В този вид рамка освен снимка може да поставите и някакви дребни предмети, например ако снимката е на морска тематика, бихте могли да поставите различни миди и раковини. Веднага можем да ви подскажем още няколко идеи за интересен пълнеж като сухи цветя, есенни листа или минерални камъчета.


Органична рамка

6 проекта за оригинални рамки за снимки

Ако искате да изработите рамка с по-органична форма, този проект ще ви допадне. Намерете по-голям изсъхнал клон от дърво. Отрежете четири еднакви по големина парчета и скосете краищата им, така че да може да ги сглобите в рамка, подобна на тази показана на снимката. Използвайте лепило, за да съедините отделните парчета.


Стара рамка с нов дизайн

6 проекта за оригинални рамки за снимки

Старата рамка за картини или снимки може да използвате по нетрадиционен начин. Ще са ви нужни няколко кабърчета и малко канап. Забийте кабърчетата на рамката, както е показано на снимката, отрежете няколко парченца канап с дължина малко по-голяма от дължината на рамката, след което ги опънете от единия край на рамката до другия по хоризонтала, като ги завържете за вече забитите кабърчета. С помощта на малки щипки окачете любимите си снимки на канапа, например тези от лятната ваканция.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
рамки за снимки, оригинални рамки, аксесоари за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg