фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикална поставка за чаши за кафе

Ако имате купища чаши за кафе, които искате да изложите в своята кухня, хвърлете един поглед на този проект. Освен че ще можете да покажете всичките си чаши за кафе, ще създадете и страхотен декоративен акцент за стената на кухнята си.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Необходими материали:
- дървени трупчета с различна дебелина и дължина;
- бял спрей;
- златиста боя или друг цвят по ваш избор;
- гъба;
- лепило за дърво;
- кукички;
- винтове;
- защитни очила;
- дрелка.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Как да я изработите:

Рустикална поставка за чаши за кафе

Сложете предпазните очила и нарежете дървените трупчета на различни по дължина парчета между 3 и 5 см.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Боядисайте дървените трупчета с бял спрей и ги оставете да изсъхнат добре. С помощта на гъбичка нанесете златистата боя на една от двете кръгли основи с потупващи движения. Ако не си падате по златистия цвят или той не се вписва в цветовата схема на вашата кухня, бихте могли да използвате сребриста или друг цвят боя по ваш избор.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Залепете около 75% от трупчетата заедно в няколко групички, комбинирайки различни по дебелина и дължина парчета, така че да се получат интересни композиции, и подравнявайки ги откъм небоядисаната им страна, така че боядисаната със златна боя да остане видима след монтиране на поставката. Оставете ги да изсъхнат за една нощ.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Сглобете отделните композиции в една обща, като добавите дървени трупчета там, където остават празни места. Залепете отделните трупчета с лепило, след което и цялата композиция. Отново изчакайте една нощ до пълното изсъхване на лепилото.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Пробийте малки дупчици в две от парченцата, намиращи се в горния край на композицията, за да монтирате кукичките, с чиято помощ ще окачите поставката за стената.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Определете къде точно искате да висят чашите и пробийте на съответните места отвори, в които да монтирате закачалките.

Рустикална поставка за чаши за кафе

Сложете поставката на стената там, където сте предвидили тя да стои и с молив отбележете местата на кукичките. Забийте два пирона на отбелязаните в стената места и окачете вашата нова поставка за чаши. Честито, вече си имате чисто нова поставка, при това изработена изцяло от вас. Смело пристъпете към окачването на любимите си чаши.

Освен за окачване на чаши в кухнята, тази закачалка може да се използва и в други помещения. Например бихте могли да я поставите в банята и да я използвате за окачване на  хавлиите или да я монтирате над тоалетката в спалнята и да закачате на нея своите бижута. Рустикалната закачалка ще разнообрази скучните пространства в дома и ще придаде чар както на модерния, така и на традиционния интериор.


Източник: designlovefest.com







Няма коментари


ключови думи
поставка за чаши, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg