фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративно дръвче – закачалка за банята

Съчетайте полезното с приятното, като измайсторите функционална закачалка за банята с формата на дръвче. Върху металните "листа" на декоративното дръвче можете да окачвате хавлиените кърпи в банята или да съхранявате халатите за след баня. Закачалката се монтира върху стената и може да се изработи в желаните размери и форма, като бройката на закачалките – листа може да варира. Ако желаете, можете да боядисате основата на закачалката в бяло или в разцветка, която пасва на банята.

Декоративно дръвче – закачалка за банята


Необходими материали:

- парче шперплат с размери 60 х 90 сантиметра
- метални панти и винтове
- чук и гвоздеи
- бяла или цветна боя и четка
- метален лист, може перфориран
- дрелка
- винтове за монтаж
- пробивен трион


Инструкции:

1. Решете къде искате да монтирате дървото – закачалка върху стената на банята. В долната част на стената изрисувайте с боя и четка основата на стеблото. Показаната на картинката закачалка е с височина малко повече от 1 метър и половина, но Вие можете да я направите по-ниска или по-висока. Също така можете да изберете по Ваш вкус на каква височина да се монтира закачалката, като боядисате зоната под нея с боя.

Декоративно дръвче – закачалка за банята


2. Изработете от шперплат клонките на дръвчето – закачалка. Свалете схемите по-долу, оразмерете ги и ги принтирайте, ако трябва на няколко части. Изрежете от хартията шаблоните, които да употребите за изрязване на плоскостите. Можете да използвате хартията директно върху плоскостите, като изрежете формите за закачалката с пробивен трион. За да не се размества плоскостта, върху която работите, можете да я захванете за работната маса със скоби.

Декоративно дръвче – закачалка за банята

Декоративно дръвче – закачалка за банята

Декоративно дръвче – закачалка за банята

Декоративно дръвче – закачалка за банята


3. За да оформите добре ъгловите зони на клончетата, върху които ще монтирате "листата" за окачване на хавлиените кърпи, пробийте с дрелка през шаблона и плоскостта. Тези отвори са за улеснение на монтажа на "листата" върху клонките.

Декоративно дръвче – закачалка за банята


4. Нанесете върху шперплатовите части боя в желана разцветка, като най-добре е боята да е влагоутойчива. Можете да нанесете прозрачна защита върху боята, след като тя изсъхне, за да не се повредят повърхностите от влагата в банята. Изчакайте боята и прозрачното покритие да изсъхнат добре.

Декоративно дръвче – закачалка за банята


5. Монтирайте върху стената на банята отделните части на закачалката. Основата монтирайте над боядисаната зона, като използвате винтове. Захванете няколко части перпендикулярно на основата, като използвате метални панти. Монтажът на основата на закачалката зависи от конструкцията на стената в банята. Уверете се, че сте монтирали всички части стабилно.

Декоративно дръвче – закачалка за банята


6. Изрежете с пробивен трион от метална плоскост няколко "листенца", с които да декорирате дървената закачалка. Върху тях няма да окачвате кърпи, тъй като те са само за декорация. Можете да нанесете върху тях зелена боя, за да придадете на закачалката по-натурален вид. Захванете ги за дървените клончета с гвоздеи. Ако се наложи да съхранявате повече кърпи, винаги можете да монтирате още перпендикулярни части, върху които да ги окачвате.

Декоративно дръвче – закачалка за банята


Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари за баня, закачалка, закачалка за баня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg